Habip ATAM / İSTANBUL

Feci kaza, saat 01.30 sıralarında Beşiktaş, Çırağan Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, kullandığı lüks otomobille aşırı hız yaptı. Ortaköy istikametinde ilerleyen Çetin, karşı yönden gelen polis aracıyla kafa kafaya çarpıştı. Araçtaki polis memurlarından Fatih Alagöz, kazanın etkisiyle yola savrulurken, otomobili kullanan Emre Tetik araç içerisinde sıkıştı.


FOTO:DHA- Kazada yaralanan polis memuru Emre Tetik'in tedavisi sürüyor


Rüzgar Çetin ise kazayı yara almadan atlattı. Kaza sonrası olay yerine sağlık ekipleri ve itfaiye çağırıldı. Fatih Alagöz, kısa sürede olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Araçta sıkışan polis memuru Emre Tetik ise itfaiye ekiplerinin çalışmalarının ardından kurtarıldı. Özel bir hastanede tedaviye alınan 3 çocuk babası Fatih Alagöz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sıkıştığı şoför mahalinde kurtarılan Emre Tetik'in durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.



FOTO:DHA - Rüzgar Çetin'in lüks aracıyla aşırı hız yaptığı iddia ediliyor


Polis, kaza sonrasında Çırağan Caddesi’ni çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Yaklaşık bir saat kapalı kalan cadde, yaralıların kurtarılması ve kaza yapan araçların yol üzerinden kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Rüzgar Çetin'in polisteki sorgusu sürüyor


Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin gözaltına alınarak Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

(Fotoğraf Beyaz TV'den alınmıştır) Rüzgar Çetin adliyeye sevk edildi.


RÜZGAR ÇETİN TUTUKLANDI

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlanan Rüzgar Çetin, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.  Rüzgar Çetin soruşturma savcısının bulunduğu 6. kata çıkarıldı. Çetin'in savcılıktaki işlemleri yaklaşık  2 saat sürdü. Soruşturma savcısı, Rüzgar Çetin'i "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan tutuklama talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Rüzgar Çetin için karar saat 15:00'da verildi. Rüzgar Çetin tutuklandı. Rüzgar Çetin, Metris Cezaevi'ne gönderildi.


Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Fatih Alagöz kurtarılamadı.

ALKOLLÜ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI


Rüzgar Çetin'in üflemeli cihazla yapılan ilk alkol muayenesinde 0.92 promil alkollü çıktığı durumun alınan kan örneklerinde yapılacak testlerin ardından kesinlik kazanacağı belirtildi. Öte yandan polis memurunun kaza yaptığı haberini alarak hastaneye akın eden meslektaşları, arkadaşlarının ölüm haberiyle yıkıldı.


EHLİYETİNİ YÜKSEKOVA’DAN ALMIŞ


Yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in B sınıfı ehliyetini 2004 yılında Hakkari Yüksekova’dan aldığı belirtildi. Ehliyetini aldıktan sonra ilk cezasını 3 Ağustos 2005 tarihinde alan Rüzgar Çetin’in bugüne kadar toplam 28 kez trafik polislerine yakalandığı öğrenildi. Rüzgar Çetin’in 11 kez “emniyet kemeri takmadan araç kullanmak” suçundan ceza kesildiği belirtilirken, “ehliyetine alkol yüzünden el konulmuşken araç kullanmak”, “tehlikeli şerit değiştirmek”, “aşırı hızla araç kullanmak”, “ehliyetini üzerinde bulunmamak” suçlarının bulunduğu belirtildi.

ALKOL YÜZÜNDEN İKİ KEZ EL KONULMUŞ


Öte yandan polis kayıtlarına göre Rüzgar Çetin’in ehliyetine daha önce “alkollü araç kullanmak” suçundan 2 kez el konulduğu tespit edildi. 13 Temmuz 2006 tarihinde alkollü araç kullanırken yakalanan Rüzgar Çetin’in ehliyetine el konulduğu, ehliyetini 6 ay sonra geri aldığı tespit edildi. 9 Ağustos 2007 tarihinde ikinci kez alkollü yakalanan Rüzgar Çetin’in ehliyetini bu kez 730 gün sonra geri alabildiği öğrenildi.

EHLİYETİNE 2 YIL 8 AY EL KONULDU


Daha sonra 5 yıl alkollü araç kullanmadığı için sicili temizlenen Rüzgar Çetin’in bu kez de alkollü yakalandığı için ehliyetine 6 ay süreyle el konulacağı öğrenildi. Ancak Rüzgar Çetin’in alkolmetreyi üflemeyi reddettiği için 2 yıl, 100 ceza puanını doldurduğu için 2 ay olmak üzere toplam 2 yıl 8 ay ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Rüzgar Çetin’in 28 Eylül 2018′e kadar ehliyetini geri alamayacağı belirtildi.