Olay saat 10.40’ta hastanenin fizik tedavi bölümünde yer alan eczanede meydana geldi. Hakkında soruşturma açıldığı belirtilen ve teknisyen olarak görev yapan Enver Türkmen (43) ile eczacılar İlknur Yüce (50), Hikmet Türk (49), Gürsu Ulaşan (53) ve Özler Kiriş (34) arasında tartışma çıktı. Türkmen, tartıştığı 4 eczacıya ateş etti.

Eczacılardan İlknur Yüce, Gürsu Ulaşan ve Özler Kiriş olay yerinde hayatını kaybederken başından ve karnından yaralanan Hikmet Türk ise aynı hastanede tedavi altına alındı. Türk doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

"GURURUMA YEDİREMEDİM"

Dört kişinin öldüğü olayın faili Enver Türkmen olay yerinde silahıyla birlikte yakalanırken, Türkmen’in ilk ifadesinde arkadaşları tarafından hırsızlıkla suçlandığını iddia ederek, “Gururuma yediremedim” dediği öğrenildi.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü yazılı bir açıklama yaparak, olayın siyasi ya da terörle ilgisi olmadığını; Türkmen’in diğer personeller ile yaşadığı uyuşmazlık sonucunda ateş açtığını belirtirken, Ankara Valiliği de "Olayın faili Enver Türkmen silahı ile birlikte yakalanmıştır. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme ve soruşturma adli makamlar ve polis tarafından yürütülmektedir" dedi.

Türk Eczacılar Birliği de, yaşanan elim olayı kınarken, “Acımız ve üzüntümüz kelimelere dökülemeyecek kadar büyük. Toplumumuzun tüm alanlarına sirayet eden şiddet eğilimi, her yeni gün bir vaka ile karşımıza çıkıyor. Sağlıkta şiddet, tek boyutlu olarak ele alınamayacak, sonuçlara odaklanarak ortadan kaldırılamayacak bir olgudur. Toplumumuzun bu şiddet döngüsünden kurtulabilmesi için başta devletin, kurumların ve politika yapıcıların acilen adım atması kaçınılmazdır” dedi.