SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, önümüzdeki yıl sağlıkta ikinci dönüşüm başlayacağını belirterek kentlerde yaşam merkezleri oluşturulacağını bildirdi. Moody'sin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesini eleştiren Bakan Akdağ, "Bir takım kredi derecelendirme kuruluşları kredi notonu düşürüyor, başkaları felaket senaryoları yazıyor. Şehir hastaneleri için bir yabancı firma 1.2 milyar dolar Türkiye'ye yatırım getirecek. Ekonomisinin kötüye gideceği düşünülün bir ülkeye bir yatırımcı firma bu parayı getirir mi" dedi.
AK Parti'nin düzenlediği programlara katılmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, havalimanında Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Sekmen, Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı, belediye başkanları, kurum müdürleri ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Akdağ, Palan Otelde 'Ak Parti Gençlik Kolları Gelişim Kampı'ndaki gençlere hitaben konuşma yaptı. AK Parti kurulduktan bir yıl sonra iktiradara geldiklerini anımsatan Bakan Akdağ, iktidarın bir nimet olduğunu bildirdi. Bu sözünün yanlış anlaşılmamasını isteyen Akdağ, şunları söyledi:
"Sözümün sadece bu kısmını alsa kameralar söylediğimizi yanlış bile anlayabilirler. Evet iktidar bir nimet ama iktidar Allah korusun bir rantı paylaşmak için ya da kendi menfaatine kullanmak için bir nimet değil. İktidar bize Allahın rızasını kazandıracak bir biçimde insanlara hizmet etmek için büyük bir nimet. Ak Parti siyaset yapılırken şan, şöhret, itibar, rant, menfaat gözetilmeden siyaset yapılacak bir partidir. İstisnalar, yanlış davrananlar olabilir kimse yanlış anlamasın. Yani bu çatının altında gelenlerin hepsi masum her şeyden arınmış diye bir iddiam olamaz. Ama bu çatının altı genel karakteriyle bu özellikleri taşıdığı için o yüksek feraseti, basireti olan millet 15 senedir bu Ak parti ile beraber hareket ediyor. Ne zaman en zor duruma düştüysek bu devlet, millet, ülke ne zaman en zor duruma düştüyse o zaman üstelik desteğini artırarak Ak parti'nin yanında duruyor."
ŞEHİT OĞUZHAN'A ÖZEL TABUT
Bakan Akdağ gençlerle toplu hatıra ı çektirdikten sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Ak Parti İl Danışma meclisi toplantısına katıldı. Burada partililere seslenen Bakan Recep Akdağ, 15 Temmuz gecesi zalimlere milletin tokadını vurarak, heveslerini kursaklarında bırakıldığını vurguladı. Bu çetenin devletten, ticaret hayatından, adaletten, siyasetten temizlenmesi için ciddi bir gayret gösterdiklerine işaret eden Bakan Akdağ, 15 Temmuz gecesinde şehit olan Erzurumlu Oğuzhan Yaşar'ın cenazesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile morgda gördüklerini anlattı. Suçluları hangi ine girmişlerse çıkaracaklarını ve adalete teslim edeceklerini ifade eden Akdağ, şöyle dedi:
"15 Temmuz'u unutmamak icap ettiğini ısrarla ifade etmek istiyorum. Şenkayalı Oğazhan'ı nasıl unutabiliriz. Bir akşam telefon açtılar dediler ki; Cumhurbaşkanımız Ankara'da bir hastaneye gidiyor. Oğuzhan olaydan 19 gün sonra şehit oldu. Cumhurbaşkanımız ile ailesine taziye verdik, oturduk muhabbet ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir özeliği var o kadar aileyle alakadar olur ki kendisi Kuran okur, aileden biri gibi taziyeyi üstüne alır. Uzun müddet oturduk. Ayrılırken kulağıma dedi ki; Recep bir morga gidelim, delikanlıyı görelim. Gittik bir babayiğit bir güzel adam ki 1.95 boyunda. Hastanede onu koyacak tabut bulamadık. Kendisine özel tabut yaptırıldı ve öyle geldi. Biz o Oğuzhan'ları unutursak Allah bizden razı olmaz."
TÜRKİYE'YE 1.2 MİLYAR DOLAR YATIRIM GELECEK
Oğuzhan Yaşar'ı anlatırken gözleri dolan Bakan Akdağ darbe girişimi sürecinde bazı ülkelerin sınıfta kaldığını söyledi. Müslüman ülkelerden mesajlar geldiğini hatırlatan Akdağ, batı ülkeleri ile ABD'nin sınıfta kaldığını belirtti. Cumhurbaşkanını ekonomiyle sıkıştırmaya çalışanlar bulunduğuna işaret eden Akdağ, şöyle devam etti:
"Bir takım kredi derecelendirme kuruluşları kredi notonu düşürüyor, başkaları felaket senaryoları yazıyor. Muhalefet partilerinden birileri ülkenin kötüye gittiği gibi karamsarlıklar yaymaya çalışıyor. Ben size çok önemli bir bilgi vereyim. 20'sinde Cumhurbaşkanımızla beraber lansman yapacağız. Şehir hastaneleri için bir yabancı firma 1.2 milyar dolar Türkiye'ye yatırım getirecek. Ekonomisinin kötüye gideceği düşünülün bir ülkeye bir yatırımcı firma bu parayı getirir mi Bu karamsarlıkları elimizin tersiyle atıyoruz."
SAĞLIK YAŞAM MERKEZLERİ KURULUYOR
Önümüzdeki 2017 yılında sağlıkta ikinci dönüşüm başlayacağına vurgu yapan Akdağ, yeni bir hamle dönemine girdiklerini anlatırken şöyle konuştu:
"Aile hekimliklerini kuvvetlendireceğiz. Erzurum'da da Türkiye'de olduğu gibi ihtiyaca göre 4-6 adet yeni sağlıklı yaşam merkezi kuracağız. Bulunduğumuz semtlerin ulaşabilecek yerinde aile hekimine destek veren merkezler yapacağız. Burada röntgen, psikolog, diyetisyen, fizyoterapist olacak. Bunların çalışacağı alanlar olacak. Hastalanmaya gerek yok. Daha sağlıklı nasıl yaşarız, sağlıkla ilgi bilgimizi nasıl geliştiririz, bu ihtiyacımızı sağlıklı yaşam merkezlerinden temin edeceğiz."

DHA