HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen piyade uzman çavuş 23 yaşındaki Naci Yavuz ve piyade uzman onbaşı 24 yaşındaki Enes Pelit’in cenazeleri memleketleri Tokat'a getirildi.
PKK'lı teröristlere karşı operasyonların yoğunlaştığı Çukurca'nın Dağbaşı bölgesinde çıkan çatışma şehit olan olan piyade uzman çavuş Naci Yavuz ve piyade uzman onbaşı Enes Pelit’in cenazeleri aynı askeri uçakla Tokat Havaalanı'na getirildi. Cenazeleri havaalanında Tokat Valisi Cevdet Can, Ak Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 48’inci Piyade Eğitim Alayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, il protokolü ve şehitlerin aileleri karşıladı.
Silah arkadaşları tarafından askeri uçaktan alınan şehitler uzman çavuş Yavuz ve uzman onbaşı Pelit’in Türk Bayrağına sarılı cenazesi, cenaze aracına taşınırken aileleri ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Uzman onbaşı Enes Pelit'in cenazesi Turhal Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak tören için ilçeye götürüldü. Zileli şehit uzman çavuş Naci Yavuz ise Zile Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak törenin yapılacağı Zile İlçesi'ne gönderildi.
Piyade uzman çavuş Naci Yavuz ve piyade uzman onbaşı Enes Pelit'in Kayseri Komando Tugayı'nda birlikte görev yaptıkları ve geçici görevle Hakkari'ye gittikleri belirtildi. Turhallı şehit uzman onbaşı Enes Pelit, Turhal Belediyesi önünde düzenlenecek tören ardından Kayacık Mezarlığı'nda, Zileli uzman çavuş Naci Yavuz ise ilçedeki Evrenköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

DHA