GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından kuraklıktan etkilenen 4 bin çiftçiye yönelik yüzde 50 hibe destekli 2 bin ton, sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.
Türkiye genelinde yaşanan kuraklıktan en çok etkilenen illerden Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere yüzde 50'si hibe destekli olmak üzere 2 bin ton sertifikalı arpa ve buğday tohumu dağıtımı törenle başladı. Ortadoğu Fuar Merkezinde yapılan törene Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, il ve ilçe ziraat odaları başkanları ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Yaşananların bir imtihan olduğunu ifade ede eden Vali Yerlikaya, şöyle dedi:
"Ama böyle günlerde de bizim birbirimize ait olduğumuzu göstermemiz lazım. Gösteriyoruz işte, büyükşehir belediyemiz, hükümetimiz gösteriyor. Eskiden rahmetli özel idare vardı. 2013 Mart'ından önce büyükşehirlerde özel idare vardı. Şimdi özel idare, Yatırım İzlime ve Koordinasyon Başkanlığı'na dönüştü. Sadece biz bize gönderilen paraların hizmete dönüştüğünü görüyoruz. Ama o dönemde yapılması gereken hizmetler 30 büyükşehire verildi. Büyükşehir belediye meclisleri de yerel parlamento oldu, doğrusu da buydu. Bakın bugün ne oldu Kuraklıkla imtihan edilen gazi şehrin çiftçileri bugün şehir meclisi başındaki o şehrin büyükşehir belediye başkanları, bütün çiftçi STK'larımız, ziraat odalarımızla beraber oturdular, bu sene buğday ve arpa ekilebilir arazilerin yüzde 7'sine tekabül eden 9 bin, 10 bin hektarlık araziye tohumluk verdiler."
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise paylaşım ve çalışmanın önemine dikkat çekerken şunları söyledi:
"Benim doğduğum evde bizim hiçbir zaman çok paramız olmadı. Ama vermeyle bereketin ne olduğunu annemden öğrendim ben. Annemin yaptığı bir dolmayla bütün mahallenin doyduğunu ve dolmanın da azalmadığını gördüm ben. Yaptığı bir semizotu aşısının bütün mahalleye dağıtıldığını ve azalmadığını gördüm ben. Vallahi ve billahi bunları yaparken çok paramız yok, kardeşimle bunları günde 10 defa düşünüyoruz. Şimdi şu rakamları duyuyoruz, bunlara küçücük destek vermezsek yüreklerine dokunmazsak, aşımızı, ekmeğimiz küçülürse bu şerefsiz hain ya FETÖ'cülere, terörist PKK'cılara yarayacak. O yüzden bizim ekmeği büyütmek adına sizlerle bir kader yolculuğumuz var. Ben inanıyorum ki biz bu iyi niyetle yaptığımız sürece parasızlıkta çekmeyeceğiz. Allah, inşallah bize yardım edecek ve annemin o semizotu aşındaki dolmasındaki bereketi gibi belediyenin bütçesi de artacak ve rahmetle yağacağına bütün yüreğimle inanıyorum. Çünkü biz seferden sorumluyuz. Biz hizmetten sorumluyuz, zaferde, teyfik de Allah'tan olacak, buna sonuna kadar iman ediyoruz."
Konuşmaların ardından alanda çiftçilere tohum dağıtımı yapıldı.

DHA