HAKKARİ'de Belediye Başkanlığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından bayramın ikinci gününde halkla bayramlaşma programı düzelendi.
Hakkari belediyesi önünde kurulan çadırda düzenlenen bayramlaşma programına HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari Belediye Eş Başkanvekili Şaban Alkan, HDP Hakkari il Eş Başkanı Metin Besi, DBP Hakkari il Eş Başkanı Hüseyin Armut, partililer ve vatandaşlar katıldı. Bu arada HDP'liler, bayramlaşmanın olduğu Bulvar Caddesi'nde güvenlik önlemi alan zırhlı araçlardaki polislere de bayram şekeri ikram etti. 
Bayramlaşma programı ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Kürt coğrafyasında halkın kuşatma altında bir bayram geçirdiğini ileri sürdü. Akdoğan şöyle dedi:
"Bugüne kadar, bu zor süreçte de bu hareketin arkasında duran bütün halkımızın bayramını kutluyoruz. Onların bu mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Biz bayramların bayram gibi kutlanmasını temenni ediyloruz. Ama maalesef binlerin yaşamlarını yitirdiği bir süreci yaşadık." 

DHA