KARABÜK Üniversitesi'nde, Unesco'nun 2016 yılını 'Hoca Ahmed Yesevi Yılı ve Dünya Hoşgörü Günü' ilan etmesi nedeniyle  46 ülke ve 81 ilden öğrencilerin un kattığı kazanda 'hoşgörü ekmeği' yapıldı.
Üniversitedeki Turuncu Kantin'deki ekmek yapımında Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız da hazır bulundu. Üniversitede eğitim gören 46 farklı ülkeden ve 81 ilden öğrenciler ekmek yapımı için hazırlanan hamur kazanına, üzerinde ülkelerinin bayrakları ve illerinin isimleri yazılı kutulardaki unları boşalttı. Yapılan hoşgörü ekmeği daha sonra katılımcılara ikram edildi. Prof. Dr. Refik Polat, Büyük İslam Yesevi’yi ölümünün 850'nci yılında saygı ve rahmetle andıklarını söyledi. Karabük Üniversitesi’nin dünyanın her yerinden öğrencisi olduğunu belirten Polat şöyle dedi:
"Etkinlik ile farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden insanları hoşgörü çatısı altında topladık. Söz konusu etkinlikle kültür paylaşımını gerçekleştirmeyi amaçladık. Yoğrulan her hoşgörü ekmeği aslında bizlere; kimseye zarar vermemeyi, gönül incitmemeyi, kötü söz söylememeyi, tebessüm edebilmeyi, her fikre ve düşünceye saygı ve hoşgörü ile yaklaşıp gönüllerde hoş bir anı bırakmayı ve sevgi tohumları ekebilmeyi gösterdi."
Prof. Dr. Musa Yıldız ise Unesco'nun 2016 yılını Ahmet Yesevi Yılı ilan etmesiyle pek çok faaliyetler yürütüldüğünü ve Ahmet Yesevi Üniversitesi’inden sonra bu konuda en çok etkinlik yapan üniversitesinin Karabük Üniversitesi olduğunu söyledi. Yıldız, "Dünyanın 46 farklı ülkesinden ve ülkemizin 81 ilinden öğrencinin bir araya gelerek birlik ve beraberliğin sembolü Hoca Ahmet Yesevi anısına 'hoşgörü ekmeği' yapmaları bizleri çok mutlu etti" dedi.
Etkinlik kapsamında ayrıca, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda 'Bir Fikir ve Aksiyon Adamı Olarak Hoca Ahmet Yesevi' paneli gerçekleştirildi.

DHA