53. ULUSAL, 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sanat Etkinlikleri için Hacıbektaş İlçesi'ne gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, açılışa katıldıktan sonra Nevşehir’e geçerek, bir dizi incelemelerde bulundu.
Nevşehir’de ilk olarak Vali İlhami Aktaş’ı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, daha sonra Nevşehir Belediyesi’ne geçti. Bakan Avcı, burada Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından karşılandı. Ziyarette, Vali İlhami Aktaş, Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver de hazır bulundu. 
Belediye Başkanı Hasan Ünver, Bakan Avcı'ya kentteki kültür ve türizm alanında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. İki yıldır bölgede sürdürülen arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarında elde edilen kültürel ve tarihsel yapı ve eserlere ilişkin olarak bilgiler aktardı. 
Başkan Hasan Ünver, Bakan Nabi Avcı’ya, ziyaretin anısına içerisinde nazar ağacı motifli tabak ile Nevşehir Belediyesi’nin yayımladığı eserlerden oluşan bir set takdim etti. 
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve beraberindekiler, daha sonra Uçhisar Beldesi'nin Güvercinlik mevkiinde incelemelerde bulundu. Göreme Beldesi'ndeki Açık Hava Müzesi'nde bulunan Karanlık Kiliseyi ziyaret eden Avcı, yerli ve yabancı turistlerle hatıra ı çektirdi. Avanos İlçesi'nde bir atölyede çanak yapımını izleyen Bakan Avcı, yapılan bir çanağı imzaladı. 
Gazeteci Metin Yıldırım, burada Avanos Taş Köprü'de Türk Bayrağı ile geçiş yapan gençlerin ını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya takdim etti.
Avcı son olarak Avanos İlçesi'ndeki Kapadokya Müzesi inşaat alanını da ziyaret ederek, sürdürülen çalışmalara ilişkin olarak bilgiler aldı. 

DHA