Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)– ŞANLIURFA’da, darbe girişimine tepki gösteren bir grup esnaf kentin en işlek Haşimiye Meydanı’na; "Sayın vatandaşlarımız, alışveriş yaptığınız iş yerlerine 'FETÖ'cü müsünüz?' diye sorunuz, çünkü onlardan alışveriş yapanların vatan hainlerinden farkı yoktur" yazılı pankart astı.
Haşmiye Meydanı’nda baharatçı, kumaşçı ve halıcılardan oluşan bir grup esnaf, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla iş yerlerini bayraklarla donattı. Ardından alış-verişe gelen yerli ve yabancı müşterilerine uyarıda bulunmak için meydanının girişine bir pankart astı. Üzerinde; ‘Sayın vatandaşlarımız, alışveriş yaptığınız iş yerlerine 'FETÖ'cü müsünüz?' diye sorunuz, çünkü onlardan alışveriş yapanların vatan hainlerinden farkı yoktur' yazılı ilginç pankart asan esnaflar, FETÖ'nün çok tehlikeli olduğunu, bunların finanslarını engellemek için böyle bir pankart astıklarını ifade ettiler.
Çarşı esnafından Uğur Çiftçi, FETÖ örgütünün finans kaynaklarının kurutulması için esnaflar olarak pankart astıklarını ifade ederek, “Biz darbeye karşıyız. Bizim amacımız bu hain örgütün bu çarşıda olan finansçılarını da ortaya çıkarmak. Çünkü buradan kazandıkları paraların büyük kısmını onlara aktarıyorlar. Vatandaşlarımızdan ricamız, bu konuda duyarlı olmalarıdır" diye konuştu. 

DHA