DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen evli 3 yaşında erkek çocuk babası olan 34 yaşındaki Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan, Kırıkkale'de düzenlenen askeri törenin ardından Şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı. Kırıkkale'nin 191'inci şehidi olan Ceylan'ın annesi Dudu Ceylan cenazede, "Oğlum ile gurur duyuyorum, vatan için canını verdi" dedi.
Görev yeri Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nden geçici görevle Lice'ye gönderilen 8 yıllık Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan, 4 yıl önce Büşra ile dünya evine girdi. 3 yaşında Yavuz adını verdikleri erkek çocuk babası olan şehit Astsubay Ceylan, Doğubeyazıt'a gitmeden önce eşi ve çocuğunu babasının oturduğu Kırıkkale'ye gönderirken, "Kısmet olursa ben de bayramda gelirim" dediği belirtildi. Şükrü Ceylan, operasyon sırasında PKK'lılarla girdikleri çatışmada ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.
Şehit Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan'ın Nur Camii'ndeki cenazesine ailesi, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Ankara Bölge Komutanı Tuggeneral Mehmet Artar, Garnizon Komutanı, Tümgeneral Asım Koçaoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, şehit Şükrü Ceylan'ın yakınları ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Baba evinde helallik alınan şehit Şükrü Ceylan tabutuna sarılan eşi Büşra, Kırıkkale Belediyesi'nden emekli babası Muhittin, ev kadını annesi Dudu, kardeşleri Hüseyin, İbrahim, Veysel ve yakınları ayakta durmakta zorlanırken, ağlamamak için kendilerini güçlükle tuttu. Şehit annesi Dudu Ceylan, oğlunun tabutu Nur Camii önüne getirildiği sırada yüksek sesle "Oğlum ile gurur duyuyorum. Vatan için canını verdi" dedi.
Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı cenaze namazı ile birlikte şehit Jandarma Astsubay Şükrü Ceylan son yolculuğuna Kırıkkale Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

DHA