VAN'ın Çaldıran İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle 6 gün önce çıkan çatışmada şehit düşen korucular İhsan Taş ve Muzaffer Aladağ, ilçenin Yaşkütük Mahallesi'nde yapılan törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. İki korucu arkalarında 17 yetim çocuk kaldı.
Çaldıran İlçesi'nin Tendürek Dağı bölgesinde 6 gün önce PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 9 asker ile 3 köy korucusu şehit oldu. Şehit askerler dün Van'da yapılan törenle memleketlerine uğurlanırken, koruculardan Mehmet Aladağ da iki gün önce toprağa verildi. Bugün de şehit korucular İhsan Taş ve Muzaffer Aladağ düzenlenen törenle Yaşkütük Mahallesi'nde toprağa verildi.
Van'dan helikopterle Yaşkütük Mahallesi'ne getirilen şehit korucular İhsan Taş ve Muzaffer Aladağ'ın bayrağa sarılı tabutları mahalleliler tarafından karşılandı. Köy meydanında yapılan törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ak Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz ve vatandaşlar katıldı.
17 YETİM ÇOCUK KALDI
Törende şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Namazın ardından şehitlerin cenazeleri ambulanslarla Tendürek Dağı eteklerindeki mahalle mezarlığına götürüldü.
Şehit korucuların çocukları törenle bayrağa sarınarak katıldı. Babası Muzaffer Aladağ'ın tabutuna sarılan kızı Berfin Aladağ da tabutun önünde elinde babasının ıyla mezarlığa kadar yürüdü. Cenazenin toprağa verilmesine kadar babasının ını hiç elinden bırakmayan Berfin gözyaşlarıyla babasını toprağa verdi.
Törende konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Vali Taşyapan,"Sizler devletimizin, milletimizin yanındasınız. İnşallah bu birlik ve beraberlik devam ettikçe kardeşliğimizi kimse bozamayacak. Şehitler her zaman gönlümüzdedir. Bu emanete sahip çıkmak bizim görevimizdir. Görevimiz devam ediyor. Bu toprakları kıyamete kadar hep beraber koruyacağız" dedi.
Vali Taşyapan, daha sonra şehitlerin çocuklarına Türk Bayrağı verdi. Şehit korucular İhsan Taş'ın 8, Muzaffer Aladağ'ın da 9 çocuğu yetim kaldı.

DHA