VAN'da DBP ve HDP'nin organizesiyle, merkez Edremit, İpekyolu ve Erciş İlçe belediyelerine kayyum atanması, basın açıklaması ve oturma eylemiyle protesto edildi.
Sanat Sokağı'nda toplanan aralarında HDP Milletvekilleri Adem Geveri, Lezgin Botan, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, Hatice Çoban, ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu kalabalık adına basın açıklamasını, DBP İl Başkanı Murat Sarısaç okudu. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan açıklamada, AK Parti hükümetinin kendisine muhalefet eden her kesimi susturma çabası içinde olduğunu öne süren Sarısaç şöyle dedi:
"AKP hükümeti 15 Temmuz mizansenini fırsata çevirerek, Türkiye'de kendine muhalif olan tüm kesimleri yok etme, bastırma eylem planını devreye koymuştur. AKP hükümeti sömürge hukuğu gereği zora başvurarak, kayyum atama yöntemiyle halkın belediyelerine el koymuştur. Buradan AKP hükümetine devlet yetkililerine sesleniyoruz. Gasp, talan, sürgün ve katliamlarla Kürt halkını yok edemezsiniz. Bizler kayyum derbesine karşı direnişte olacağımız belirtiyoruz."
Basın açıklamasının ardından 5 dakika oturma eylemi yapan kalabalık olaysız dağıldı.

 

DHA