Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ve iş adamı Selçuk Bayraktar, İstanbul’daki 35 bin kişilik Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde 14 Mayıs günü dünya evine giriyor. CHP bu düğündeki takıların, şehit çocuklarına verilmesini istedi.

Deniz AYHAN / ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Sümeyye Erdoğan’ın düğünü, binlerce kişinin katılacağı bir gösteri merkezinde yapılacağına göre çok sayıda takı da takılacaktır. Muhtemelen takı rekoru kırılacak. Bu zor ve her gün şehit verdiğimiz günlerde Erdoğan ailesi ve Sümeyye Erdoğan düğün takılarını şehit çocuklarına bağışlamalı. Şimdiden de şehit çocuklarına bağışlayacağını duyurmalı” dedi.

BURAK'A 30 KİLO ALTIN

Erdoğan’ın oğlunun düğününde de yüklü miktarda altın takıldığını hatırlatan Cankurtaran, “Sayın Cumhurbaşkanı sürekli terörle mücadelede kararlılık mesajları veriyor. Teröre karşı her gün şehit veriyoruz. Erdoğan’ın Sümeyye Erdoğan’ın düğünündeki takıları şehit çocuklarına bağışlayacağını duyurması terörle mücadeledeki kararlılığa da bir destek olur. Düğünü yapan erkek tarafı da olsa böyle bir bağışa karşı çıkacaklarını sanmam” diye konuştu.

Erdoğan’ın büyük oğlu Burak Erdoğan 2001 yılında Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde evlenmiş, 7 bin davetlinin çağrıldığı düğünde, gelin ve damada 30 kilo altın takılmıştı. Erdoğan'ın diğer oğlu Bilal Erdoğan da, 2004 yılında 7 bin 500 davetlinin katılımı ile Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda evlenmiş, bu düğünde de takı rekoru kırılmıştı.

OĞLUNDAN ALTINLARI BORÇ ALMIŞTI

Erdoğan’ın AKP’nin kuruluşundan hemen sonra verdiği mal varlığı beyannamesinde oğlu Ahmet Burak’a 120 bin dolar ve 55 bin mark borcu olduğu ortaya çıkmış ve Erdoğan’ın mal varlığı, tartışmalara neden olmuştu.

Erdoğan bu konuda mahkemeye verdiği mal beyanı ile savunmasında, oğlu Ahmet Burak Erdoğan’a düğününde yaklaşık 30 kilo altın takıldığını, 232 milyar değerindeki bu altınları oğlundan aldığı için, 120 bin dolar ve 55 bin mark borçlandığını bildirmişti.