BAŞAK KAYA/ANKARA
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Başbakan Yardımcıları Lütfi Elvan ve Numan Kurtulmuş’a da cezaevine atılan gazeteci-vekiller Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan’dan özür dilemeleri için çağrıda bulundu. 

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda 2016 bütçe görüşmelerinde söz alan CHP’li Berberoğlu ''Medya ile ilgili konuşurken verdiğiniz rakamlar içerdeki insanların sayısı veya bu sayıya itirazdan ibaret. Şu an Genel Kurul’da olan ve milli irade tarafından seçilen Tuncay Özkan’dan özür dileyerek başlayalım. Kendisi beş yıl yattı. Basın kartı vardı. Şu an da onu içeri atanları içeri atmakla meşgulsünüz. Mustafa Balbay’dan da özür dileyelim'' dedi.

 

AKP sıralarından ‘Niye biz özür diliyoruz’ sorusu üzerine Berberoğlu, “Niye içeri atıyorsunuz diye soruyor muyum. İçeri atanları içeri atıyor kumpas kuruldu diyorsunuz? Niye kandırıldık diyorsunuz? CHP zamanında mı girdi bu isimler. Biz celladımızı içeri atacağız inşallah'' cevabını verdi.

 

ON BİN SATAN GAZETENİN YAZARI
Medyaya vergi denetimleri ve reklam gelirleri üzerinden baskı yapıldığını vurgulayan Berberoğlu'nun, “Bugün on bin satan gazetenin içinizde olan kişinin bağırtılarına çığırtılarına kanmayın” sözlerine AKP’li Mehmet Metiner tepki gösterdi ve ‘Nasıl gazeteci olduğunu biliyoruz” yanıtını verdi.

 

Berberoğlu ise, “TRT hepimizin vergileriyle özellikle seçim dönemlerinde adil seçim yapılmasına üzerine kurulu bir yayın yapmalı. Zaten deminden gelen parazitten anlıyorum ki aynı anlayışta olmamız mümkün değil” dedi.