Oturumu yöneten HDP'li Pervin Buldan'ın CHP'li Engin Altay'ın isteğiyle oturuma ara vermesi TBMM'de kavga çıkmasına neden oldu.

Foto: Zekeriya ALBAYRAK -TBMM'de milletvekilleri birbirine girdi


CHP grup Başkanvekili Engin Altay, HDP'li milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da aralarında bulunduğu Cizre'deki olaylar hakkında bir Hükümet yetkilisinin bilgi vermesi için oturuma 1 saat ara vermesini istedi. Oturumu yöneten HDP'li Pervin Buldan oturuma 1 saat ara verdi. Bunun üzerine AKP'li ve HDP'li Milletvekilleri karşılıklı tartışmaya başladı, tartışmaya CHP'li milletvekilleri de dahil oldu. Gerginleşen ortamda Milletvekilleri yumruklaşma aşamasına geldi.

Foto: Zekeriya ALBAYRAK


Foto: Zekeriya ALBAYRAK

BÜTÇE TARTIŞMALI BAŞLADI


Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı tartışmalarla görüşülmeye başlandı. Maliye Bakanı Nabi Ağbal’ın sunumu öncesinde muhalefet milletvekilleri, bütçe evraklarının geç gelmesi nedeniyle itiraz etti. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bütçe sıralarına konan evrakları göstererek, "Sayın bakan, 10 dakika önce bu kadar evrak gelmiş. Meclisin çivisi iyice çıkmış" diyerek Bakan Ağbal'a tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise yaptığı konuşma sırasında 2015 bütçe raporları ve 2016 bütçe gerekçelerinin bir kaç saat önce muhalefet milletvekilleri ile paylaşılmasının parlamentoya yapılan saygısızlık olduğunu söyledi. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da, “Komisyon sıralarında karşılaştık, onlarca döküman nasıl inceleyelim. Kısaca bir göz atınca sayıştayın yarım sayfalık sunumu var” diyerek sayıştayın incelemelerine ilişkin raporların paylaşılmamasına itiraz etti. HDP’li Garo Paylan, Bakan Naci Ağbal’ın sunumunu ertelemesini istedi. Vekillerin tek tek söz aldığı komisyonda saatler süren tartışmaların ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bütçe ve Kesin Hesap Kanunu Tasarılarını komisyona sundu.