Zeynep GÜRCANLI/ANKARA
Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanması sonrası, kendisine bu konuda soru sorulmasını istemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray'da basın toplantıları ve basın açıklamalarına ilişkin yeni bir uygulama başlattı; "basın toplantısı" gibi yapmak...





Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan'a gazeteciler tarafından sorulacak soruları önceden tek tek öğrenip, istenmeyen soruların gelmesini engellemeye başladı.

Saray görevlileri, bugün Erdoğan basının önüne çıkmadan önce, o toplantıya katılacak tüm gazetecilere tek tek "ne soracaksınız" diye gazetecilerin olası sorularını önceden öğrendi. Beğenilen sorulara "vize" verilirken, beğenilmeyenlere "sansür" uygulandı.

ZARRAB'I SORDURMADILAR
Cumhurbaşkanı'nın bugün basının önüne çıkacağı program öncesinde, Erdoğan'a Reza Zarrab'ın tutuklanmasını sormak isteyen gazetecilere "bizimle ne ilgisi var" denilerek, bu soruyu sormaları engellendi.



Fox TV Ana Haber bülteni anchoru Fatih Portakal, bugün Fox Tv muhabirlerinin Erdoğan'a Reza Zarrab olayını sormak istediklerini açıkladı. Ancak Erdoğan'ın basın mensuplarının önüne çıkmadan önce Saray görevlilerinin gazetecilerden ne sormak istediklerini öğrendiklerini, "Zarrab'ın tutuklanmasını sormak istiyoruz" diyen Fox Haber muhabirine ise, "bunun bizimle ne ilgisi var" denilerek, bu sorunun sordurulmadığını açıkladı. Portakal, "biz bu soruyu sormak istedik, Reza Zarrab'ın gözaltına alınmasıyla ilgili" diye duruma tepki gösterdi. Portakal, "bunu bilginize sunmak istedik, ama maalesef soramadık sevgili izleyenler" dedi.