Süper Toto Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Süper Lig'de oynadıkları oyunla büyük beğeni toplayan Beşiktaş, ligin orta siklet takımlarından Çaykur Rizespor'u 2 - 1 yenerek zirveye oturdu.

Çaykur Rizespor Beşiktaş maç özetini izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

ÇAYKUR RİZESPOR BEŞİKTAŞ MAÇ ÖZETİ

Beşiktaş zorlu Karadeniz turunun ilk maçında Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ederek Salı günkü Trabzonspor karşılaşması öncesinde kayıp yaşamadı. Tolga Zengin 20. dakikada penaltı kurtardı.

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Yeni Rize Şehir Stadı’nda oynanan mücadeleyi siyah-beyazlılar 2-1 kazanarak 24. maçında 18. galibiyetini aldı. Beşiktaş Salı günü Trabzonspor ile erteleme maçında karşılaşacak.

Quaresma ve Gökhan Töre’den yoksun Çaykur Rizespor’un karşısına çıkan siyah-beyazlıları galibiyete Jose Sosa ve Kerim Frei taşıdı. Tolga Zengin ise 20. dakikada Deniz Kadah’ın penaltı atışını köşeden çıkardı.
Maçta dakikalar 16’ı gösterdiğinde bu sezon kritik gollere imza atan Jose Sosa yine sahneye çıktı. Tehlikeli yerden kazanılan frikikte topu çok iyi noktaya gönderen Arjantinli yıldız, kaleci Itandje’ı çaresiz bırakarak Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

Bu golden 4 dakika sonra ise Marcelo’nun ceza sahasında eline çarpan top penaltıya neden oldu. Hakem Serkan Çınar’ın yaklaşık 5-6 saniye yardımcılarıyla yaptığı kısa konuşma sonrasında Rizespor penaltı kazandı. Topun başına geçen Deniz Kadah’a Tolga izin vermedi. Siyah-beyazlı file bekçisi soluna atılan topa iyi uzanarak gole izin vermedi.

Tempolu geçen mücadelede Çaykur Rizespor, Deniz Kadah ile yine gole çok yaklaştı ancak bu kez direk izin vermedi. Quaresma ve Gökhan Töre’nin yokluğunda kendisini ilk 11’de bulan Kerim Frei, ceza sahasında Oğuzhan’ın pası sonrasında topu iyi kontrol etti ve Itandje’ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlığı filelerle buluşturdu.

İkinci yarıda Beşiktaş kontrolü elinde tuttu ancak farkı arttıramadı. Çaykur Rizespor’un Kamerunlu kalecisi siyah-beyazlı futbolculara 3. gol için izin vermezken, ev sahibi takımın aradığı gol 89. dakikada Chevalier’den geldi. Kalan 5 dakikada ise skor değişmezken Beşiktaş zorlu deplasmandan 3 puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Beşiktaş 57 puana yükselirken, Çaykur Rizespor 28 puanda kaldı. Siyah-beyazlılar salı günü Trabzonspor’a konuk olurken, Akhisar Belediyespor deplasmanına çıkacak.