Öğrencilerin çeşitli durumları hakkında bilgi alınabilecek e okul için giriş yapılması yeterlidir. E okul giriş ekranında yer alan üyelik bölümünün kullanılması ile birlikte velilerin sorgulama sitesindeki e okul veli girişi yazısındaki gibi resimdeki giriş formu doldurulmalıdır.



Resimdeki üyelik girişi bölümü kullanıldıktan sonra ise kişilerin işlem yapabileceği özel bir portal açılır. Portalda yer alan menüden seçimler yaparak veliler kolay bir şekilde öğrenci bilgilerine ulaşabilir. Bu konuda en çok yapılan işlemler devamsızlık bilgisi, not bilgisi sorgulama gibi farklı sorgulamaları sizler de yapabilirsiniz. Sorgulama blog sitesinde yer alan e okul öğrenci girişi işlemlerinde belirtildiği gibi sadece veliler için değil, öğrenciler için de bilgi alınması mümkün olduğundan aynı işlemleri öğrenciler de yapabilir.

Devamsızlık Bilgisi


Devamsızlık bilgisi öğrencilerin okula devam durumunu hakkında bilgi alınabilen bölümdür. Bu bölüme tıklandığında özel bir takvim açılarak öğrencilerin hangi günlerde okula geldiği belirtilir. Bu bölüm için örnek ise şöyledir;



Resimde de görüldüğü gibi öğrencilerin hangi günlerde gelip gelmediği kolay bir şekilde görülebilir. Günlerde kısaltmalar kullanıldığından dolayı velilerin kısaltmaların ne anlama geldiğini de öğrenmesi gerekir.

Not Bilgisi


Öğrencileri not durumunu öğrenilmesi için kullanılabilen not bilgisi bölümünde ise öğrencilerin aldığı derslerdeki başarı durumu takip edilebilmektedir. Not bilgisi için örnek ise şöyledir;



Öğrencilerin yıl içerisinde aldığı tüm dersler bu bölümde listelenir ve öğretmenler tarafından girilen yazılı ve sözlü notlarına göre başarı durumu takip edilebilir. Bu bölümdeki tüm not bilgileri öğretmenler tarafından girildiğinden dolayı hem güncel hem de doğrudur.