E okul resmi sayfasında öğrenci ve velilerin giriş yapabileceği öğrenci girişi bölümü yer alırken, aynı zamanda e okul yönetim bilgi sistemine erişim sağlanan bölüm de açılmıştır. Bu bölümü kullanan kişiler yönetici paneline erişim sağlayarak işlemlerini yapabilir. Fakat sadece görevli, yetkilendirilmiş kişiler bu bölüme giriş yapabilir. Sorgulama sitesindeki e okul veli girişi yazısındaki gibi veli ve öğrencilerin kendileri için açılan bölümü kullanması gerekir. Yönetim bölümüne veli ya da öğrencilerin giriş yapması mümkün değildir. E okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranı ise şöyledir;


E Okul Nakil İşlemleri


Sistem üzerinden nakil işlemlerinin yapılması için ilk olarak okullarda yeterli boş alanın olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu konuda yine e okul hizmetinden yararlanılabilir. Sorgulama yapılan ekran şöyledir ve bu bölümde sorgulama.biz.tr sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi giriş yapılmasına gerek yoktur. Giriş yapılmadan da bu sorgulama alanına erişim sağlanabilir.



Bu bölümde yapılan sorgulamalar ile tüm okullar için güncel kontenjan bilgileri öğrenilebilir. Okul sistemde tüm işlemler anlık olarak kayıt altına alındığından dolayı kontenjan bilgileri de sürekli güncellenmektedir.

E Okul Kayıt İşlemleri


Kayıt işlemleri ise farklılık göstermektedir. Tercih dönemlerinde öğrencilerin tercih yapması gerekirken, tercih dönemleri dışında nakil gibi işlemler doğrultusunda öğrencilerin kayıt olması gerekebilir. Online olarak yapılabilen işlemlerde örnek bir kayıt işlemi şöyledir;



Öğrenciler tercihlerini yaparak, tercihler doğrultusunda bir okula kayıt yaptırma hakkı kazanabilir. Tercihleri tutmayan öğrencilerin kayıtları da ikamet durumlarına göre en yakın okula yapılır.