Yaz sezonu taraftarlar için transfer sezonu demek, hangi takım hangi futbolcuyu transfer edecek konuları taraftarlar arasında büyük merak konusu. Peki yeni sezonda hangi takım, hangi futbolcuyu transfer edecek? Galatasaray transfer haberlerinde hangi isimler geçiyor? Fenerbahçe kimi transfer etmenin peşinde? Beşiktaş hangi futbolcuyla ilgileniyor. İşte 28 Temmuzda spor basınında yer alan transfer gelişmeleri...

28 TEMMUZ TRANSFER HABERLERİ


ETO TAMAM GİBİ!


Beşiktaş'ın transfer listesinde bulunan Samuel Eto'o, Antalyaspor'un kampından ayrıldı. Yıldız futbolcunun İstanbul'a gelmesi bekleniyor.
Mario Gomez’in ayrılık kararı vermesinin ardından golcü arayışlarına başlayan Beşiktaş, Samuel Eto’o transferinde büyük yol kat etti. Başkan Fikret Orman’ın “Takımımda görmek isterim” şeklindeki açıklamasının ardından harekete geçen siyah-beyazlı yönetim, Antalyaspor ile olan temasları sıklaştırdı. Antalyaspor’un 3.5 milyon Euro bonservis bedeli belirlediği Eto’o’nun, Beşiktaş yönetimi ile görüşmek üzere İstanbul’a hareket ettiği öğrenildi. Sabah kırmızı-beyazlı takımın sağlık kontrollerine giren Kamerunlu yıldızın, öğleden sonra izin alarak takımının Bolu kampından ayrıldı. Beşiktaş ile görüşme yapmak üzere İstanbul’a geleceği öğrenilen Eto’o’nun bu görüşmenin olumlu sonuçlanması halinde Antalyaspor’dan alacağına karşılık bonservisini talep edeceği iddia edildi.

ENNER VALENCİA YOLDA


Forvet arayışlarına hız veren Galatasaray'ın, West ham United'in 27 yaşındaki Ekuadorlu forveti Enner Remberto Valencia ile prensip anlaşmasına vardığı iddia edildi.
Özellikle Burak Yılmaz’ın gönderilmesinden sonra gerçek bir ‘forvet’e ihtiyaç duyan Galatasaray hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Sarı kırmızılı takımın, İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United’da forma giyen 27 yaşındaki Ekuadorlu forvet Enner Valencia ile anlaştığı iddia edildi.
2014-2015 sezonunun başında Meksika Ligi takımlarından Pashuca’dan Premier Lig ekiplerinden West Ham United’a transfer olan forvet, 46 karşılaşmada 8 gol kaydetti. 27 yaşındaki oyuncu Ekvador milli takımında da 2012 ylından bu yana 24 maça çıktı ve 14 kez rakip fileleri sarstı.

EMENİKE MUHTEŞEM DÖNDÜ!


Bir sezon aradan sonra dönen Emenike, Monaco’yu perişan etti. Fenerbahçe'deki ilk Avrupa kupası gollerini atan yıldız oyuncu, ‘Kadıköy’e hoş geldin’ dedirtti.
Fenerbahçe macerası, tribünlerin de tepkisiyle 21 Mayıs 2015’te Türkiye Kupası’ndaki 3-0’lık Bursaspor yenilgisi sonrası sekteye uğrayan Emmanuel Emenike, sarı-lacivertli formaya harika bir dönüş yaptı. Al Ain ve West Ham kulüplerinde kiralık oynayan Emenike, sezon başında kendisini yeniden kadroya alanları yanıltmadı. Monaco karşısında maçın ilk bölümünde iki net fırsatı kaçıran Nijeryalı, 39’da Kjaer’in uzun pasında kaleciyi çalımlayıp, 61’de ise Van der Wiel’in nefis ortasında gelişine voleyle iki güzel gol attı. Fenerbahçe formasıyla 456 gün sonra ağları bulan Emenike, sarı-lacivertli forma altında 3. kez bir maçta iki gol attı. 29 yaşındaki forvet, Fenerbahçe için ilk Avrupa Kupası gollerini kaydetti.