Süper Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor ile karşılaştı. Geçen hafta berabere kalarak liderlik yarışında yara alan sarı - lacivertliler bu hafta Konyaspor'a 2 - 1'lik skorla yenilerek büyük bir fırsatı geri tepmiş oldu. Öte yandan Konyaspor aldığı galibiyetle paun durumundaki 3'üncülüğünü sağlamlaştırdı.

Konyaspor Fenerbahçe maçının geniş özetini izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız.

KONYASPOR FENERBAHÇE MAÇ ÖZETİ

Maçtaki gol perdesini Torku Konyaspor adına 2’de Rangelov açtı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 41’de Fernandao karşılaşmada eşitliği sağladı. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. ikinci yarıda ev sahibi ekip, 86’da Ali Çamdalı ile skoru tayin etti. Mücadeleyi Torku Konyaspor 2-1 kazandı. Bu sonuçla Torku Konyaspor, puanını 53 yaptı ve 3. sıradaki yerini korudu. Fenerbahçe, 60 puanda kalarak zirve yarışında ağır bir yara aldı. Spor Toto Süper Lig’in 26. hafta erteleme maçında Fenerbahçe, Arena’da Galatasaray ile kozlarını paylaşacak. 29.haftada da Mersin İdmanyurdu’nu konuk edecek. Kocaman’ın öğrencileri ise, Eskişehir deplasmanına çıkacak.

İLK YARIDAN POZİSYONLAR


2. dakikada Torku Konyaspor, Dimitar Rangelov ile maçta 1-0 öne geçti. Bu dakikada sağ kanatta topla buluşan Nejc Skubic havadan pasıyla topu Ömer Ali Şahiner’e aktardı. Ömer Ali Şahiner de sağ taraftan süratle altı pasın sağ çaprazına geldikten sonra topu içeri çevirdi, Dimitar Rangelov ise önünde bulduğu topun gelişine yakın mesafeden çok sert vurdu ve üst direğe de çarpan topu ağlara gönderdi: 1-0.

12. dakikada ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Gökhan Gönül pasını arka direkteki Fernandao’ya aktardı, ancak kaleci Serkan Kırıntılı zamanında araya girerek topa Fernandao’dan önce hakim olarak tehlikeyi önledi.

28. dakikada ev sahibi Torku Konyaspor ikinci gole çok yaklaştı. Bu dakikada sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Mehmet Uslu geçti, arka direğe doğru gönderdiği topa iyi yükselen Dimitar Rangelov kafa vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak kalenin yanından az farkla auta çıktı.

31. dakikada kazanılan köşe vuruşunda sol taraftan Luis Nani köşe atışını kullandı. Kale ağzına doğru ggelen topa Fernandao kafa vuruşunu yaptı, ancak top az farkla kalenin yanından auta çıktı.

41. dakikada konuk Fenerbahçe, Fernandao’nun golüyle beraberliği yakaladı. Bu dakikada sol kanatta topla buluşan Volkan Şen rakibi Nejc Skubic’den sıyrıldıktan sonra son çizgiye inip yerden pasında topu arka direğe doğru gönderdi. Kaleci Serkan Kırıntılı’yı geçen top arka direkte boşta kalan Fernandao’nun önünde kaldı ve yakın mesafeden boş kaleye şutunu çekerek fileleri havalandırdı: 1-1. Karşılaşmanın ilk yarısı da karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR


53. dakikada Fenerbahçe’de sağ kanattan Luis Nani ortasında topu arka direğe doğru gönderdi. O noktada Fernandao topu kafasıyla altı pasın önündeki Josef De Souza’ya indirdi. Josef’de yakın mesafeden kafa vuruşunu yaptı ancak savunma topu kale çizgisinden uzaklaştırmayı başardı.

55. dakikada ceza sahası dışı kaleyi cepheden gören bir noktadan Mehmet Topal sol ayağıyla çok sert bir şut çekti, ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıktı.

85. dakikada Torku Konyaspor, Ali Çamdalı’nın golüyle maçta 2-1 öne geçti. Bu dakikada sağ kanatta topla buluşan Ömer Ali Şahiner ortasını arka direğe doğru gönderdi. Bu noktada Rijad Bajic topu kafasıyla altı pasın önüne indirdi. Altı pasın önünde topla buluşan Ali Çamdalı, topu soluna çekerek Mehmet Topal’dan sıyrıldı ve boş pozisyonda kaleye sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2 – 1. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Torku Konyaspor, Fenerbahçe’yi 2 – 1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Torku Konyaspor: 2 – Fenerbahçe: 1

Stat: Konya Torku Arena

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Mehmet Uslu, Jagos Vukovic, Ali Turan, Nejc Skubic, Volkan Fındıklı (Dk. 65 Rijad Bajic), Ali Çamdalı, Alban Meha (Dk. 78 Abdou Traore), Samuel Holmen, Ömer Ali Şahiner, Dimitar Rangelov (Dk. 90 Selim Ay)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 83 Caner Erkin), Bruno Alves, Simon Kjaer, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Diego Ribas (Dk. 61 Ozan Tufan), Josef De Souza, Luis Nani, Volkan Şen (Dk. 73 Alper Potuk), Fernandao

Goller: Dk. 2 Dimitar Rangelov, Dk. 85 Ali Çamdalı (Torku Konyaspor), Dk. 41 Fernandao (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 19 Bruno Alves (Fenerbahçe), Dk. 90 Nejc Skubic (Torku Konyaspor)