2016 yılı KPSS yani Kamu Personel Seçme Sınavı'nın Lisans ayağı 22 Mayıs Pazar günü gerçekleştirildi. Tüm Türkiye'de adaylar KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri sınavlarına girdiler. Tabii KPSS sonuçları öncesinde adaylar KPSS sorularını ve cevaplarını kontrol ederek sınavlarının nasıl geçtiği hakkında bir fikir edinmek istiyorlar. ÖSYM de sitesinden yaptığı duyuru ile KPSS soru kitapçıklarını ve cevap anahatlarını adayların erişimine açtı. Aşağıdaki bağlantılar ile direkt olarak  KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri sınavlarının soru kitapçıklarını görütüntüleyebilir veya isterseniz pdf olarak indirebilirsiniz.

2016-KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR)

2016-KPSS Lisans (EĞİTİM BİLİMLERİ)

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Genel Yetenek - Gnel Kültür ve Eğitim Bilimleri  sınavlarının yapılaması ve soru kitapçıklarının yayımlanması ile şimdi adayların aklında KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu var. ÖSYM'nin 2016 sınav takvimine göre KPSS sonuçları 14 Temmuz Perşembe günü ilan edilecek.

SIRADA KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVI VAR!


KPSS Lisans'ın ilk ayağı yapıldı ki sıra ikinciye geldi. KPSS Alan Bilgisi sınavı bu hafta sonu yani 29 Mayıs Pazar günü yapılacak! İşte KPSS'ye girerken dikkat edilmesi gereken hususlar.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur.

Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir.

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları zorunludur. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları zorunludur.

KPSS'DE OBAMA VE ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY SORUSU


Cemil Meriç Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi'nde sınava giren bir aday, güncel sorular içinde ABD Başkanı Barack Obama'nın 88 yıl sonra nereye ayak bastığının sorulduğunu da belirtti. 88 yıl sonra Küba'ya ayak basan ilk ABD Başkanı olan Barack Obama'nın KPSS sorusu olması dikkat çekti. Dünya Sıralamasında İlk 100 E Giren İlk Kadın Tenisçimiz Çağla Büyükakçay'da KPSS sorusu oldu.