Pokemon Go çılgınlığı son hız devam ederken bu furyadan esnaflar da yeni gelir kapısı elde etti. Webtekno sitesinde yer alan habere göre Pokemon GO, iş yeri ve dükkan sahiplerinin de gelirlerini önemli ölçüde artırdığı bildirildi. ABD’nin New York eyaletindeki bazı büyük iş yeri sahipleri, Pokemon GO’daki karakterleri avlamak için iş yerlerinin yakınında bulunan oyuncuları indirimlerle ya da ödüllerle mağazalarına davet ediyor. Bu karakterlerin yerleri değiştirilmese de oyunun içinde bulunan ve ‘tavlama’ olarak adlandırılan bazı özellikler satın alınıyor.

İLGİLİ HABERPokemon Go indir: Pokemon Go APK nasıl yüklenir? (Android-Iphone)Pokemon Go indir: Pokemon Go APK nasıl yüklenir? (Android-Iphone)


Mağazanın çevresini nadir bulunan Pokemon’larla dolduran iş yeri sahipleri, 30 dakika boyunca oyuncuların burada bulunmasını sağlıyor. Bu taktikle dükkan kiralarının rakamlarında artış sağlayan işverenler, aynı zamanda mağazaların cirolarının da yükselmesini sağlıyor. Bu durum, Pokemon GO’ya merak salan büyük bir kitlenin ödüllerle nasıl yönlendirilebileceğine ‘ürkütücü’ bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

İLGİLİ HABERPokemon Go nasıl indirilir, oynanır, iOS Android için İNDİR OYNAPokemon Go nasıl indirilir, oynanır, iOS Android için İNDİR OYNA


Oyunun yapımcısı olan Niantic Lab’in CEO’su John Hanke, sanal sembolleri yerleştirmek için lokasyon sponsorluğuna başlayacaklarını açıkladı. Oyun için yayınlanacak bir sonraki güncelleme ile şirketler, belirli bir ücret karşılığında mekanlarına nadir bulunan Pokemon’ları yerleştirebilecekler. Bunun dışında oynanan asıl karakteri güçlendirmek için oyun içi satışların da uygulamaya ekleneceği belirtildi.

Pokemon GO'nun esnafın yeni gelir kapısı olduğuna dair ülkemizden bir komik paylaşım da şu şekilde;