Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, “Hem Kia, hem de kiralama ile 65 bin araca ulaşacağız” dedi.

Kapadokya / NEVŞEHİR

Dördüncü nesil Kia Sportage, yeni tasarımı ve ileri teknolojileri ile satışa sunuldu. Türkiye’de de en çok ilgi gören Kia modeli olan Sportage için bu yıl 8 bin 500 adetlik satış hedefledikleri belirten Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, “Kia markamızla 2015 yılını binek ve hafif ticari araç segmentinde toplamda yaklaşık 18 bin adetlik satış rakamıyla kapadık. Pazar payımızı yüzde 1,9’a yükselttik. Çelik Motor, 2016 yılında 20 bin adet Kia arka araç satışı hedefliyor. İkinciyeni.com’da da 15 bin adet de ikinci el araç satışı hedefliyoruz. Garenta çatısı altında birleştirdiğimiz tüm kirala operasyonumuzu da uzun dönem için 25 bin, kısa dönem için 5 bin adetle, 30 bin adede çıkartıyoruz. Böylece bu yıl Çelik Motor olarak 65 bin araçlık bir park yönetimi yapacağız” diye konuştu.


FİLODA ‘KULLANDIĞIN KADAR ÖDE’


Garenta çatışı altında, 2016 yılında kısa ve uzun dönemli kiralamada ortalama 28 bin adetlik filo kiralama hedefliyoruz diyen Koçak, “Müşterileri uzun dönem araç kiralamada "GarentaPRO”, kısa dönem kiralamada ise “GarentaDAY” markalarından hizmet alıyor olacak. Ayrıca GarentaMOOV adlı yeni markamız ile saatlik kiralamaya nisan ayı itibarı ile başlıyoruz. GarentaMOOV’da “kullandığın kadar öde” sistemi yer alacak. Bu sistem ile iş merkezlerinin ortak havuz araçlarından kartla okutarak, hem kurumsal hem bireysel olarak kullanma imkânı sunacağız. Öte yandan Garenta, en büyük filo alıcısı olduk” dedi.


79 bin 900 TL.’den başlıyor


Dördüncü nesil KIA Yeni Sportage, 3 farklı motor seçeneği ve ilk kez satılacak daha sportif görünüme sahip “GT Line” versiyonu ile de satışa sunuluyor. Motor seçenekleri arasında, 1,6 lt. GDI, 132 bg. güç ve 160 Nm tork üreten benzinli, sadece Sportage GT Line modelinde bulunan 1.6-litre T-GDI, 177 bg. güç 265 Nm. tork üreten benzinli ve ayrıca 185 beygirlik 2.0 lt. dizel bulunuyor.  1.6 lt. dizel motor 2017’de satışa sunulacak. 79 bin 900TL. başlangıç fiyatına sahip yeni Sportage, otonom acil frenleme, şeritten ayrılma uyarısı, şerit takibi desteği, yüksek aydınlatma asistanı, şerit değiştirme asistanı ile kör nokta tespiti, arka çapraz trafik uyarıcısı gibi güvenlik teknolojilerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca navigasyon sistemi, 7 inç dokunmatik bilgi ve eğlence sistemi, 160 watt 6 hoparlörlü ses sistemi, kablosuz şarj, arka görüş park kamerası, akıllı bagaj kapağı gibi konfor özellikleri de sunuyor. Yeni kabinde, yumuşak dokunuşlu kumaş ve deri kullanımı ile daha yüksek malzeme kalitesi sürücülere lüks bir ortam yaratıyor. İç mekânda üst düzey izolasyon ile gürültü seviyesi rölantide, benzinli motor için 37 desibel ve dizel modellerde 44 desibelle indirilmiş.

 Kendini başarı ve büyümeye KAP’dırdı


Anadolu Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çelik Motor, 2015 yılını bütçe hedeflerinin üzerinde tamamladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) ile paylaşılan mali verilere göre, 2015’te bir önceki yıla göre yüzde 36 büyüme gösterdi ve yaklaşık 1 milyar 436 milyon TL ciroya ulaştı. Çelik Motor, 2016’da ise geçen yılın net satış rakamlarını yüzde 28 artırmayı hedefliyor. Çelik Motor; Garenta (kısa ve uzun dönem araç kiralama - www.garenta.com.tr), ikinciyeni.com (2. el online otomobil açık artırma platformu www.ikinciyeni.com) ve KIA (www.kia.com.tr) markalarıyla müşterilerine hizmet veriyor.

 Artan talep için üretimi artırıyor


Son yıllarda dünyanın en hızlı büyüyen otomobil üreticilerinden biri olan Kia, dünya pazarındaki ağırlığını güçlendiriyor. Hızlı bir yükseliş kaydeden Kia, 2008 yılında satış bazında 14. sırada yer alırken, şu anda en büyük 9. küresel otomobil üreticisi unvanını taşıyor. 2015 yılında 2,9 milyon adet satış ile yüzde3,2 pazar payına sahip olan Kia, 2016’da küresel çapta 3,12 milyon adetlere çıkmayı hedefliyor.