Rusya'dan Çin'e çalışmaya giden 14 yaşındaki manken, yoğun çalışma sonrasında hayatını kaybetti. Çin'e giden Vlada Dzyuba, ünlü olmak ve para kazanmak için son dönemde moda sahnesinde öne çıkan Çin'e gitmeye karar verdi.

International Business Times'ta yer alan habere göre Şangay'da podyuma çıkan 14 yaşındaki genç kız, 13 saat boyunca podyumda yürüdükten sonra rahatsızlandı. Neredeyse iki gün boyunca podyumdan inmeyen genç kadın fenalaştıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

genckad

Hastanede yoğun bakımda kalan ve komaya giren Dzyuba'nın menenjit olduğu açıklandı. Siberian Times gazetesine konuşan Dzyuba'nın annesi Okşana, "Bana çok çalıştığını ve çok yorgun olduğunu söyledi. Hiç uyuyamadığını ve ateşi olmasına rağmen podyuma çıkmak zorunda olduğunu söyledi" dedi.

Yerel kaynaklara göre Dzyuba, bir mankenlik ajansı tarafından işe alındı ve sağlık sigortası yapılmamıştı. Yasal olarak Çin'de haftada 3 saat çalışma izni olan Dzyuba'nın 13 saat boyunca çalıştığı belirtildi.

Rus yetkililer Dzyuba'nın ölümü sonrasında soruşturma başlatırken, Çinli yetkililer konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.