Reformcu Şark gazetesi, Tahran Emniyet Müdürü Tuğgeneral Hüseyin Rahimi’nin, “İslami kıyafet yasasına uymayanlar bundan böyle gözaltı merkezlerine alınmayacak, haklarında dava açılmayacak” dediğini yazdı.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan ve İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'e dayandırılan haberde, yasayı ihlal edenlerin polisin vereceği özel kurslara katılacağı belirtildi. Ajans, yasayı sürekli ihlal edenlere ise cezai işlem uygulanacağını belirtti.

[old_news_related_template title="Aşırı sağcı Wilder konuştu: Hedefim İslamlaştırmayı durdurmak" desc="Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders, yerel seçim kampanyasına Rotterdam'daki Esselam Camii'nin bahçesinde başladı. Wilders seçimdeki hedefini, 'Rotterdam'ın İslamlaşmasını bir an önce durdurmak' olarak açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/wilders390234.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/asiri-sagci-wilder-konustu-hedefim-islamlastirmayi-durdurmak-2132925/"]

1979 İslam Devrimi’nden sonra İran’da özellikle kadınlara yönelik kıyafet kanunu uygulanmaya başlanmıştı. Genç ve daha liberal olarak tanımlanan kadınlar ise, bu yasanın sınırlarını zorluyordu. İranlı kadınlar, saçlarını tamamen kapatmayan başörtüsü takıyor, oje sürüyorlar. Ülkede İslami yasalara uygun giyinmeme, “bad-hijab” (kötü kapanma) olarak adlandırılıyor.

Haber ajansı AFP’nin haberine göre Tahran trafik polisi 2015 yılında özel araçlarında “başörtüleri omuzlarına düşen” 40 bin kadın tespit etti.