Yargıç Ann Donnelly tarafından alınan karar, göçmenlik belgesi ile geçerli vizeleri bulunanlar ve yasal olarak ABD'ye giriş hakkına sahip diğer kişilerin ülkeden gönderilmesini engelliyor.

Yüzlerce insanın ABD'deki havalimanlarında Trump'ın göç sınırlamasını protesto ettiği sırada kararını veren mahkeme, kararnamenin göçmenler için "ciddi ve onarılamayacak zarar" teşkil edebileceğinin altını çizdi.

FOTO: REUTERS/ Yüzlerce kişi, ABD'deki çeşitli havalimanlarında Trump'ın kararnamesini protesto etti. FOTO: REUTERS/ Yüzlerce kişi, ABD'deki çeşitli havalimanlarında Trump'ın kararnamesini protesto etti.


Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği, dün Trump'ın başkanlık kararnamesini mahkemeye taşımıştı. Dava, New York'taki John F. Kennedy Havaalanı'nda ABD'ye yasal giriş izni olan ve gözaltına alınan iki Iraklı adına açıldı. Gözaltına alınan Iraklılardan birinin ABD ordusuna sözleşmeli olarak çevirmenlik yaptığı belirtilmişti. Serbest bırakılan iki Iraklının davası Şubat'ta tekrar görülecek.

BAKANLIK: MAHKEME KARARI UYGULANACAK


ABD İç Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD İç Güvenlik Bakanlığı, yargı kararlarına uyacak; bağlılıkla göç yasalarımızı yerine getirecek ve ABD'ye girenlerin ülkemize ve Amerikan halkına tehdit içermediğini garanti altına almak için Başkan'ın kararnamelerini uygulamaya koyacak" ifadesi yer aldı.