Bennett, "Onlara (Filistin) Gazze'de bir 'eyalet' verdik ve orayı İsrail'in kalbinde bir Afganistan'a çevirdiler. Bu hatayı bir daha yapmayacağız. Filistin uydurma bir devlettir" ifadelerini kullandı.

İngiliz BBC kanalında "Hard Talk" isimli programa katılan Naftali Bennet, ABD'nin Kudüs kararıyla ilgili sorulan soruya, "Filistin konusu da Filistin'in kendisi gibi uydurmadır" ifadelerini kullandı.

"Arap dünyasında bugüne kadar hiç kimse Filistin halkının varlığını kabul etmemiştir. Ancak biz onlara bir 'eyalet' verdik" sözleriyle açıklamalarına devam eden İsrailli bakan, Gazze'nin "İsrail'in kalbinde bir Afganistan'a döndüğünü" savundu.

[old_news_related_template title="İsrail askerleri canlı yayında Filistinli göstericiyi vurdu" desc="Kudüs'teki protestolarda canlı yayın sırasında Filistinli bir protestocu İsrail askerleri tarafından vuruldu. Vurulan protestocu ambulansa bindirildi ancak İsrail askerleri ambulansın hastayı götürmesine izin vermediler. Şiddetli çatışmalar devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/filistin-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-israil-askerleri-canli-yayinda-filistinli-gostericiyi-vurdu-2133617/"]