Kraliyet ailesinde yapılan yolsuzluk operasyonlarıyla çalkalanan Suudi Arabistan'da ikinci dalga gözaltıların başladığını duyuruldu.

Reuters'ın konuya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, politika ve iş dünyasına yakın kişiler gözaltına alındı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü 11 Prens, 4 bakan, eski bakanlar ve holding sahiplerinin de içlerinde bulunduğu onlarca kişi gözaltına alınmıştı.

[old_news_related_template title="Suudi prenslerin tutulduğu 'dünyanın en lüks hapishanesi'" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ı ağırlamasından sadece birkaç ay sonra, Ritz-Carlton Riyad oteli, gözaltına alınan 11 Suudi prensinin tutulduğu yer haline geldi ve otele 'Dünyanın en lüks hapishanesi' lakabı takıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/basliksiz-1-68.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/suudi-prenslerin-tutuldugu-dunyanin-en-luks-hapishanesi-2082046/"]

GÖZALTILAR VELİAHT PRENSİN AİLESİNE DE UZANDI

Kaynaklar yeni gözaltına alınanlar arasında Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile 2011'de ölen Savunma Bakanı Prens Sultan bin Abdülaziz'in ailesinden isimler olduğunu söyledi.

Gözaltına alınan diğerlerinin ise alt düzey yönetici ve yetkililerden oluştuğu belirtildi.