DW Türkçe'de yer alan habere göre, Rusya’nın St. Petersburg kentinde çarşamba akşamı düzenlenen saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi. Reuters'in örgütün propaganda aracı olarak bilinen Amaq adlı internet sitesine dayandırdığı haberinde, St. Petersburg’daki bir süpermarkete yönelik bombalı saldırının IŞİD tarafından üstlenildiği belirtildi. Amaq'ta yayınlanan açıklamada "Halifeliğin askerlerinin St. Petersburg'a bomba yerleştirmeyi başardığı” kaydedildi.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Putin: Bu bir terör saldırısıydı" desc="Vladimir Putin, Rusya'nın St. Petersbug şehrindeki bir süpermarkette yaşanan patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Putin, olayın bir terör saldırısı olduğunu ifade ederken, 'Güvenlik güçleri hayatlarının tehlike altında olduğunu hissederse, şüpheli şahısları öldürmekten çekinmemeli' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/putin.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-putin-bu-bir-teror-saldirisiydi-2150354/"]

St.Petersburg'da çarşamba akşamı Perekrestok adlı süpermarkette meydana gelen patlamada 13 kişi yaralanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, perşembe günü yaptığı açıklamada, St. Petersburg’daki patlamayı bir “terör saldırısı” olarak nitelendirmişti.

Savcılıktan yapılan açıklamada ise patlayıcının el yapımı olduğu belirtilerek, içinde içinde 200 gram ağırlığında dinamit bulunduğu ve etrafa daha fazla tahribat vermesi amacıyla şarapnel parçalarıyla doldurulduğu açıklanmıştı.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, patlayıcının şarapnel parçalarıyla dolu olmasının "bir terör saldırısı olduğunun kanıtı” olduğunu ifade etmişti.

Geçen haftanın başında da, ABD'nin verdiği istihbarat bilgileri sayesinde St. Petersburg'taki bir katedrale düzenlenmesi planlanan bombalı saldırının önlendiği ortaya çıkmıştı.