Üniversite adayları uzun maratonun ardın tercihlerini yaptı. Sıra ÖSYM'den gelecek üniversite tercih sonuçları açıklamasına geldi. LYS tercih sonuçları bekleyen öğrenciler ÖSYM sonuç sayfasını durmaksızın kontrol ediyor. Bir taraftan da 2017 üniversite tercih sonuçları ile ilgili ÖSYM son dakika açıklaması var mı kontrol ediyorlar. Henüz bir resmi açıklama yapılmadığından heyecan tazeliğini koruyor. Öğrenciler LYS tercih sonuçları bekleyişini Twitter üzerinden mizaha döküyor. İşte Üniversite yerleştirme sonuçları ile ilgile bir kaç paylaşım...







LYS sonuçlarında öğrencilerin umudu 03 Ağustos’ta. Geçtiğimiz yıl sonuçlar 10 Ağustos’ta açıklanmıştı. Bu Ağustos’un ilk haftasında açıklama bekleniyor.  Üniversite e-kayıtları 11 Ağustos’ta başlayacağından üniversite yerleştirme sonuçlarının kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. Fakat net tarih henüz belli değil.  2017 LYS tecih sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden yayımlanacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

Birçok öğrencinin eğitim hayatında yeni bir sayfa açacak olan üniversite tercih sonuçlarına kısa bir süre kaldı. Büyük bir merak içinde beklenen üniversite tercih sonuçları ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden yayınlanacak. ÖSYM LYS tercih başvurularını değerlendirmeye başladı. Bu sürecin ne kadar süreceği ise bilinmiyor. Üniversite tercih sonuçları için net tarih henüz belli değil. Kayıtların erken tarihe çekilmesi ile birlikte LYS tercih sonuçlarının Ağustos ayının ilk haftasından sonra açıklanması bekleniyor. Sonuçlar ais.osym.gov.tr adresinden değil ÖSYM sonuç sayfasından öğrenilecek. LYS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyişin kısa süre içinde son bulması bekleniyor.

KAZANDIĞINIZ ÜNİVERSİTE İÇİN BARINMA İMKANLARINA DİKKAT

Öğrencilerin tercih listelerinde yer alan illerin başında şüphesiz İstanbul geliyor. Çünkü İstanbul'da 50'nin üzerinde üniversite var. İstanbul'da herhangi bir devlet üniversitesinin kontenjanına girmek isteyen adaylar, istediği bölümü sınav sonuçlarına göre üst sıralarda yazmak zorunda.

Vakıf üniversitelerinde ise şansı yüksek olan adayların sayısı bir hayli fazla. Ancak maddi imkânı olmayanların İstanbul'da her hangi bir üniversiteyi kazanıp burs, yurt gibi konularda sonuç alamaması zamanla büyük sıkıntılara yol açabiliyor.

[old_news_related_template title="Okullar ne zaman açılacak? MEB 2017 -2018 eğitim öğretim takvimi belli oldu" desc="MEB çalışma takvimi belirlendi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan çalışma takvimine göre okullar ne zaman açılacak, ne zaman kapanacak? Yaz tatilinin bitişine doğru hazırlıklarını tamamlamak isteyen isteyen öğrencilerin merak ettikleri okulların açılış tarihi ve detaylar haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/okullar-ne-zaman-acilacak-meb-milli-egitim.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/okullar-ne-zaman-acilacak-meb-2017-2018-egitim-ogretim-takvimi-belli-oldu-1952911/"]