Memur-Sen 2018 yılı için hükümetten yüzde 10+6 zam istemiş bunun karşığılında hükümet ilk teklif olarak yüzde 3+3 önermişti. Bunun üzerine geçen pazartesi (14 Ağustos) Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın son derece sert ifadelerle hükümete yüklenmiş bunun üzerine 'kapalıyız' yazılı dövizleri toplu sözleşme salonunda göstermişlerdi.

Aradan geçen sekiz günde Yalçın hükümet kanadına yönelik sert açıklamalarını sürdürdü. Öyle ki geçen cumartesi yaptığı açıklamada 'keyfiyet ve cimrilik' kelimelerini kullandı. İşte Yalçın'ın açıklamasından bir bölüm: Bize sunulan teklif, markası cimri, modeli keyfilik olan bir hesap makinesinin ürünüdür. Biz, ‘markası adalet, modeli hakkaniyet’ olan bir hesap makinesinin devreye girmesini bekliyoruz.

[old_news_related_template title="Sendika başkanı ateş püskürdü" desc="Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecinden üçlü rakamlarla, buçuklu rakamlarla uzlaşma çıkmayacağını Kamu İşveren Heyeti’nin görmesi gerektiğini belirterek, 'Bize sunulan teklif, markası cimri, modeli keyfilik olan bir hesap makinesinin ürünüdür. Biz, ‘markası adalet, modeli hakkaniyet’ olan bir hesap makinesinin devreye girmesini bekliyoruz' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/hp31hp31hp3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/sendika-baskani-ates-puskurdu-1980436/"]

Toplu sözleşme görüşmeleri bugün nihayete erdi. Hükümet 2019 yılı için yüzde 4+3.5, 2019 yılı için ise yüzde 4+5 olarak sendikalara zam teklif etti. Hakem heyetine gerek kalmadan taraflar sözleşmeyi imzaladı. En düşük memun maaşı 2018 ilk yarısında 2929 TL olacak.

Bu teklif sendikaları memnun etmezken toplantıda Ali Yalçın'ın Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nu öven sözleri dikkat çekti.