Dolar/TL iki haftada yaşanan her iki yönlü sert dalgalanma ardından haftaya 3.50'nin üzerinde sakin bir seyirle başladı.

Bankacılar bugün yoğun iç veri gündeminin, Hazine'nin borçlanma programının yakından izleneceğini; Cuma günü açıklanacak Fitch kredi notu gözden geçirmesinin ise haftanın en önemli gündem maddesi olacağını belirttiler.

Global borsalara bakıldığında ise, Asya borsaları, Çin'de açıklanan beklentilerden güçlü ekonomik büyümenin ve Fed'in para politikasını sıkılaştırırken temkinli olacağının ipucunu veren Cuma günkü zayıf ABD verilerinin ardından iki yılın yeni zirvesini gördü.

dolar3_reuters

 

Gelişmiş ekonomilerde faizlerin yükseleceği beklentisiyle dolar/TL'yi bir haftada 3.50'li seviyelerden 3.65'e yaklaştıran satış baskısı önce geçen hafta ABD Merkez Bankası Başkanı (FED) Janet Yellen'ın açıklamaları, ardından da zayıf ABD verileriyle terse döndü.

Dolar/TL'de düşüş eğilimi geçen hafta boyunca kuvvetlenirken; özellikle Cuma günü ABD enflasyon verisi sonrası düşüş eğilimini daha da belirginleşti. Yaklaşık iki haftanın en düşük seviyesi olan 3.5290'a kadar gerileyen kur saat 16.20 itibarıyla 3.5350/3.5356 seviyesinde işlem görüyoır.

Sepet bazında TL aynı saatte 3.7966/3.7982, euro/TL 4.0544/4.0570 seviyesindeydi.