Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Hatice Karahan Reuters ile gerçekleştirdiği söyleşide şunları söyledi:

*Cumhurbaşkanımızın yönlendirmesiyle hem sorunları dinlemek hem ekonomide yönelebileceğimiz alanları görmek, bir vizyon çizmek adına iş dünyası ile istişare toplantıları başlattım.

*İş dünyasıyla yapılan bu toplantılarda insan kaynağında, finans ayağında nasıl bir atılım yapmalıyız, sanayiye nasıl ivme kazanabiliriz, girişimcilikte neler yapılmalı gibi konulara odaklandık.

*İlki bu hafta gerçekleşen toplantıları 2 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz; sonuçları Cumhurbaşkanı'na sunacağım; sonuçlar hükümetin ekonomide atacağı adımlarla birleştirilebilir.

*TCMB'nin sıkılaştırma adımları doğru adımlar, riskleri indirgedi; bu nedenle makul politika olduğunu düşünüyorum.

*Türkiye ekonomisinin fiyat ve finansal istikrar anlamındaki riskleri azaltılana kadar TCMB sıkı politikasını devam ettirecektir.

*Gümrük Birliği güncellenmesinde AB ve Türkiye'nin ilgisinin devam ettiği kanısındayım; Almanya seçimlerinin ardından Gümrük Birliği konusunda ataklar yapılabilir.

*Enflasyonda döviz kuru baskısı hala gözlemleniyor, buradan gelen baskı azalacak olsa da geçişkenlik anlamında kur izlememiz gereken faktör olmaya devam edecek
.
*Enflasyon dalgalı bir seyir izledikten sonra baz etkisiyle yılı tek hanede tamamlayabilir, 2018 ilk çeyrekte yüzde 7-8 bandına gerileyecektir.

*ÜFE artışı yaratan gelişmelere yönelmek ve odaklanmak gerekiyor; atılabilecek adımlar ara malı tarafında önem taşıyor.
.
*Ekonomiyi desteklemek için alınan genişleyici maliye politikası adımları kısa vadeli olarak görülmeli; mali disiplin kesinlikle korunmaya devam edilecek.

*İkinci çeyrekteki büyüme oldukça sağlıklı; 2017 genelinde yüzde 5-6 bandında, 2018'de yüzde 4 civarı bir büyüme bekliyorum.

[old_news_related_template title="Hatice Karahan kimdir?" desc="Yenişafak Gazetesi yazarı Doç. Dr. Hatice Karahan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi Başdanışmanı oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/erd21.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/hatice-karahan-cumhurbaskani-basdanismani-oldu-1921662/"]