Çığ, Aydınlık gazetesindeki köşesinden AKP'li iki kadın vekilere yazdığı mektupla yanıt verdi. AKP Milletvekili Tülay Babuşçu ve Zehra Taşkesenoğlu, ikinizin milletvekili ve kadın olarak dün gazetelerde okuduğum "90 yıllık reklam arası" ve "Yüzyıllık prangadan kurtulacağız" sözleriniz 103 yaşında olan beni şaşkına çevirdi.

Bu kadınlar yakında ayaklarına vurulacak prangayı nasıl anlayamıyorlar da kendilerinin bu mevkiye gelmesini sağlayan 90 yıl önceki kanunları, eğitimleri AKP'li olmayan halkımızın önünde utanmadan inkar ediyorlar? A zavallı cahil hanımlar! O 90 yılın başlarında halkımızın ne bilimden ne sanattan, ne de okuma yazmaktan haberi vardı. Hele kadının adı bile yoktu. Onlar erkeğin istediği gibi kullanacağı malı, çocuk makinesi idi. Okuma, yazma daha doğrusu insan olmaya hakkı yoktu. O sizin beğenmediğiniz Mustafa Kemal Atatürk kadınlara erkeklere aynı yerde aynı eğitimi alma, aynı iş yerinde çalışma hakkı sağladı. Onun başladığı eğitim onun koyduğu kanunlar ile sizler birer milletvekili olabildiniz ve ceplerinizi milletvekili maaşları ile doldurup, tatlı millletvekili imkanlarından yararlanabiliyorsunuz.
Şimdi neden başkanlık sistemi isteniyor, biraz olsun düşündünüz mü? Atatürk'ün koyduğu kanunları kaldırmak ve böylece bugünden yavaş yavaş başlatılan kadın erkek ayrımını okullarda ve günlük yaşamımızda tam olarak uygulamak için. Kızlar 13 yaşında evlendirilecek, erkek birkaç kadın alabilecek, resmi nikah yerine imam nikahı getirilerek kadınlara verilen bütün haklar ellerinden alınacak. Sizler de belki hangi erkeğin hareminde bilmem kaçıncı kadın olabileceksiniz.