İstanbul dün dehşet bir olaya daha ev sahipliği yaptı. F.K. isimli bir kadın, birlikte olduğu adamın istememesi üzerine kuru sıkı tabancayla ateş ederek öldürmeye çalıştığı  Tuğçe isimli 40 günlük bebeğini Eminönü sahilinden denize attı. İlk olarak bölgedeki güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği kan donduran olay sonrası  gözaltına alınan F.K. poliste suçunu itiraf etti. Kadının ifadesi üzerine birlikte yaşadığı Mustafa T. isimli şahıs da gözaltına alındı.

ADLİYEYE GÖNDERİLDİLER


F.K. ve sevgilisi M.T.'nin Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.  Dün sağlık kontrolüne çıkartılan anne F.K.'nın ilk ifadesinde polise psikolojik sorunları olduğunu söylediği öğrenildi. F.K.'nın 40 günlük kız bebeğine evde kuru sıkı tabancayla 3 kez ateş ettiğini ve ardından Eminönü'ne gelerek denize attığını itiraf ettiği belirtildi. Anne F.K.’nın kendi beyanında, ilk evliliğinden olan ve babası ile birlikte yaşayan çocuğunun kendisine gösterilmemesi korkusuyla bebeğini öldürme planı yaptığını söylediği ifade edildi.

FOTO:DHA- Bebeği arama çalışmaları sürüyor... FOTO:DHA- Bebeği arama çalışmaları sürüyor...

DENİZ POLİSİNİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR


Deniz polisi, dün bebeğin cesedini bulmak için Eminönü açıklarında arama başlatmıştı. Havanın kararmasıyla sona erdirilen aramalar bu sabah yeniden başladı.

FOTO:SÖZCÜ/Habip ATAM FOTO:SÖZCÜ/Habip ATAM

YENİ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI


F.K.'nın kucağındaki bebeğini denize atmadan dakikalar önce kameraya takılan görüntüsü ortaya çıktı. F.K. adliyeye girdiği sırada ise gazetecilerin, “Neden yaptınız? Bir şey diyecek misiniz?” sorusuna, “Oğlum var, onu da öldüreceğim sonra” şeklinde cevap verdi.

 

Fatih Asayiş Büro Amirliği ekiplerince İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Fatma K. ve sevgilisi Mustafa T. savcılığa çıkarıldı. Savcı İlkay Ağır tarafından sorgulanan şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

SEVGİLİSİNİN BEBEĞİ DUVARA FIRLATTIĞINI SÖYLEDİ

Fatma K. savcılık ifadesinde, bebeği emzirdiği sırada ağlaması üzerine sevgilisi Mustafa T'nin sinirlenerek önce kendisini dövdüğünü, sonra bebeği alıp duvara fırlattığını belirtti. Bebeğin bir anda sesinin kesildiğini söyleyen Fatma K., Mustafa T'nin evden çıkmasından yarım saat sonra bebeği alarak dışarı çıktığını, kendisini avutmak için bebekle 11 saat boyunca dışarıda gezdiğini anlattı. Fatma K. en sonunda çaresiz kaldığı için bebeğini denize attığını söyledi. Fatma K'nin ifadesinde ayrıca 3 yaşında bir oğlu olduğunu söyleyerek "Onunla vedalaştıktan sonra intihar edecektim" dediği öğrenildi. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı.