Hükümetin değişikliğe gitmemekte kararlı olduğu son KHK'lara bir tepki daha geldi.

 

Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, CNN Türk'te yayınlanan programda kanun metnini hazırlayanlara ağır eleştirilerde bulundu.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Bozdağ'dan KHK açıklaması" desc="Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gündemde sert eleştirilere neden olan sivillere ceza muafiyeti tanıyan son KHK maddelerine ilişkin açıklama yaptı. Bozdağ, 'Düzenleme 16 Temmuz sonrasını kapsamıyor. Bu madde geleceği düzenlemiyor' dedi. Bozdağ, 'Bir maddede eksiklik vardır giderirsiniz. Yanlışlık vardır düzeltirsiniz. Bir eksiklik ve yanlışlık ve muallak hiç yoktur. Yeni düzenlemeye ihtiyaç yoktur' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/bozdag88011.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-bozdagdan-khk-aciklamasi-2147960/"]

"ÇOK KÖTÜ YAZILMIŞ"

KHK metninin çok kötü bir şekilde yazıldığını ifade eden Bayrakçı, "Bu yasa 15 ve 16 Temmuz günlerini düşünerek hazırlamışsa, Türkçe dil bilgisi bakımından, o metni yazan insan, çok kötü yazmış. Çünkü bütün bu tartışmanın kökü, o metnin yanlışlığı. Savcının biri o metni alıp, '15 ve 16 Temmuz'dan sonrasını da kapsıyor' diyebilir" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Abdullah Gül de o KHK’yı eleştirdi | Son dakika haberleri" desc="11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 696 sayılı KHK'yı eleştiren isimler arasında yer aldı. Gül KHK'ya ilişkin, 'hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/gul-abdullah.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/abdullah-gul-de-o-khkyi-elestirdi-2146444/"]

"Metin ilkokul terk biri tarafından yazılmış gibi" diyen Bayrakçı, kanun maddesini oluşturan kelimelerin yeniden yazılması gerektiğini söyledi.