Bakırköy Belediyesi'nin zeytinlik alanlara dikkat çekmek amacıyla düzenlediği zeytin fidanı dikme etkinliği düzenledi. Bakırköy Zeytinlik Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe Prof. Dr. Canan Karatay, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik öncesinde kısa bir açıklama yapan Karatay, “Nazım Hikmet diyor ki; 70 yaşında dahi olsanız zeytin ağacı dikeceksiniz. Ben 75 yaşımda zeytin ağacı dikmeye geldim. Zeytin stratejik bir ağaçtır, 2 bin yıl yaşar. Biz ortalama 80-90 yıl yaşarsak zeytin ağaçlarını kesmek 2 bin yıllık kul hakkını kesmekle aynıdır.  Bu kutsal Ramazan günü böyle bir kanunun çıkmasına hepimiz karşıyız, çıkmaması lazım. Artık unutulması lazım, 2 bin yıllık kul hakkını yemeyin" dedi.  Karatay, zeytin ağacının kesilmesinin geleceğin kesilmesi olduğunu belirtti.

canan-karatay-2ZEYTİNLİK KARANI ALKIŞLADILAR


Etkinlik sırasında, Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'na, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın, "Zeytinlikle ilgili maddeyi komisyona çekiyoruz" şeklindeki açıklamasının söylenmesi üzerine, “Bu ancak alkışlanabilir" dedi. Etkinliğe katılan herkes açıklamayı alkışladı.

canan-3“BUNUN BİR DAHA GELMEMEK ÜZERE GERİ ÇEKİLMESİ LAZIM"


Canan Karatay ise konunun gündeme gelmemesi gerektiğini hatırlatarak, “Temcit pilavı gibi, ayıptır, günahtır. HES'lerin (Hidroelektrik Santral) ömrü 50 yıldır, bunun için zeytinlikler gitmez, maden ocağının ömrü de 50 yıldır,  2 bin yıllık ağacı nasıl bunlar için feda edebiliriz, nasıl bir canlıyı öldürebilirsiniz. Bunun bir daha gelmemek üzere geri çekilmesi lazım" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, Karatay ve Kerimoğlu, zeytin fidanı dikti.

(DHA)

[old_news_related_template title="Son dakika... AKP zeytin tasarısını komisyona çekti" desc="7'nci kez Meclis gündemine getirilen 'zeytinliklerle ilgili düzenleme' kamuoyundan ve muhalefetten gelen eleştiriler üzerine geri çekildi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş 'Zeytinlikliklerle ilgili düzenleme komisyona çekilecek' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/elitas-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-akp-zeytin-tasarisini-komisyona-cekti-1886241/"]

[old_news_related_template title="Kesmek istiyorlar ama... Zeytinyağının bir faydası daha" desc="Türkiye zeytinlik alanların imara açılmasını konuşadursun, bilim insanları zeytinyağının beyin kanserini önlemede yardımcı olduğuna dair çalışmalar yapıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/05/zeytinyagi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/kesmek-istiyorlar-ama-zeytinyaginin-bir-faydasi-daha-1885866/"]