Karma komisyon AKP'li Mustafa Şentop başkalığında toplandı. Şentop, HSK’nın 13 üyesinden Meclis’e düşen 7 üyelik için 10 gün içinde 3 katı adayı belirleyip Genel Kurula sunacaklarını bildirdi. Adaylık için, Yargıtay’dan 36, Danıştay’dan 8, öğretim üyeleri arasından 7 ve 32 avukat olmak üzere 83 aday başvurdu.

TBMM Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu karma komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi. Foto: Zekeriya Albayrak / Sözcü TBMM Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden kurulu karma komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi. Foto: Zekeriya Albayrak / Sözcü


ÇETE TESLİM ALDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “2010’da AKP-FETÖ bloğuyla HSYK’nın bugünkü yapısı oluştu, yargı çetenin eline teslim edildi. Şimdi aktörler değişti, uygulamalar değişmedi. Adayların büyük çoğunluğu AKP ile mensubiyet, iltisak veya irtibat içinde. Biz bu gayrimeşru sürecin parçası olmayız'' dedi.  HDP’li  Mithat Sancar da ''Sonucu belli bir maça çıkmayız'' dedi ve alt komisyonda yer almayacaklarını açıkladı.