İşte 2017 yılı içinde SÖZCÜ instagram hesabından yapılan gönderiler içerisinden SÖZCÜ okurlarının en çok etkileşimde bulunduğu 10 gönderi!

1. KILIÇDAROĞLU'NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜNDEKİ TER İÇİNDE KALAN YÜRÜYÜŞÜ (484 bin kişi etkileşimi)




2. ATATÜRK İLE ALDATANLARIN 10 KASIM MASKESİ KARİKATÜRÜ (453 bin kişi etkileşimi)






3. KHK İLE ATILDIKLARI İŞLERİNE GERİ DÖNEBİLMESİ İÇİN 111 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE OLAN TUTUKLU AKADEMİSYENLER İÇİN 111 İSİMDEN ÇAĞRI(363 bin kişi etkileşimi)




4. İSTANBUL'DA HALKIN BÜYÜK TEPKİSİNE YOL AÇAN SEL BASKINLARI YÜZÜNDEN AKP'YE İRONİ DOLU TEPKİ (348 bin kişi etkileşimi)




5. KILIÇDAROĞLU'NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE SIRALADIĞI TALEPLER (337 bin kişi etkileşimi)



Dünya tarihine geçen Adalet yürüyüşü sonrası Kılıçdaroğlu talepleri şöyle sıraladı: 1.15 Temmuz'u açık ve kesin bir dille lanetliyoruz. TBMM'nin kararlı duruşu, halkımızın direnmesi ülkemizin anayasal ve demokratik kazanımı olmuştur. Buna sokağın 15 Temmuz'u diyoruz. Ancak siyasi ayağın ortaya çıkarılması iktidar tarafından bilinçli olarak engellenmektedir. FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalı ve gerçek darbecilerden hesap sorulmalıdır. 2.İkitidar tarafından 15 Temmuz fırsat bilinerek 20 Temmuz yapılmıştır. OHAL'le TBMM'nin yetkileri gasp edilmiştir. Saray'ın 15 Temmuz'u diyoruz. OHAL derhal kaldırılmalı ve hukuk düzeni yeniden tesis edilmelidir. 3.Yargıyı siyasetin emrine vermek demokrasiye ihanettir. Demokrasinin vazgeçilmez kuralı yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı mutlaka sağlanmalıdır. Adil yargılanma hakkı eksiksiz uygulanmalıdır. 4.OHAL uygulamalarıyla mağdurların yargıya erişim ve sosyal güvenlik hakları ellerinden alınmıştır. OHAL mağdurları sivil ölüme terk edilmiştir. 5.20 Temmuz sivil darbesinden sonra 15 Temmuz darbe girişimiyle veya arkasındaki örgütle hiçbir ilişkisi bulunmayan ama sırf hükümete muhalif göründüğü için haklarından mahrum bırakılan akademisyenler ve kamu görevleri görevlerine iade edilmelidir. Milletvekilleri serbest bırakılmalıdır. 6.150'nin üzerinde tutuklu gazetecinin olduğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Derhal serbest bırakılmalı ve baskılara son verilmelidir. 7.OHAL koşullarında devletin bütün imkanları kullanılarak yapılan anayasa değişikliği gayrımeşrudur. Bu mühürsüz bir seçimdir. Türkiye gayrımeşru bir anayasayla yönetilemez. 8. Parlamanter sistem üzerindeki her türlü baskı kaldırılmalıdır. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti güçlendirilmeli, liyakat sistemi esas alınmalıdır. Eğitimde laikliğin aşındırılmasına son verilmelidir. 9. Sadece hukuk alanında değil, toplumsal yaşamın bütün alanlarında adaletsiz düzen devam etmektedir. Yoksulluk, ayrımcılık, şiddet, terör gibi toplumsal adaletsizliklerin giderilmesi için ortak irade hayata geçirilmelidir. Kadınlara ayrımcılığa son verilmeli, kadın hakları toplumsal hayatın her alanına uygulanmalıdır.


Sözcü (@sozcucomtr)'in paylaştığı bir gönderi ()






6. CHP'Lİ MUSTAFA BALBAY'IN Ecevit ve Erdoğan dönemi mazot fiyatları kıyaslaması (331 bin kişi etkileşimi)




7. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ve ailesinin milyonlarca lirayı yurtdışına kaçırdığını iddia ettiği belgeleri açıkladığı sırada TRT yayının kesilmesi (330 bin kişi etkileşimi)



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ve ailesinin milyonlarca lirayı yurtdışına kaçırdığını iddia ettiği belgeleri açıkladığı sırada TRT yayını kesti. TRT’nin yayından çıkması siyasi partilere eşit süre verilmesi ilkesini akla getirdi. Ancak TRT, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantılarının tamamını vermişti. TRT Haber, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınlarının yurt dışına para gönderdiği iddialarına ilişkin belgeleri açıkladığı sırada canlı yayını kesti. Kılıçdaroğlu'nun belgeleri açıklayacağını belirtmek için söylediği “şimdi geliyoruz kutuyu açmaya” sözlerinin ardından yayını kesen TRT Haber, görüntüyü stüdyoya yönlendirdi.


Sözcü (@sozcucomtr)'in paylaştığı bir gönderi ()






8. Yılmaz Özdil'in Halk Arenası'nda 10 Kasım'da Türk halkının Atatürk sevgisi ile ilgili sözleri (300 bin kişi etkileşimi)



Özdil: ‘Mustafa Kemal bir kez daha kazandı’ Ülkemizin en çok okunan köşe yazarı katıksız Atatürkçü cesur kalem Yılmaz Özdil’in konuk olduğu ve Duayen Gazeteci Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası programında 10 Kasım'la ilgili bugün yaşananlardan dolayı, 'Atatürk bugün bir kez daha kazandı" dedi. Usta yazar Yılmaz Özdil yaptığı açıklamada; “Mustafa Kemal bir kez daha kazandı. Milli mücadele bittiğinde, 9 Eylül itibariyle ‘çok şükür bitti’ diyorlar. Atatürk ‘yeni başlıyor’ diyor. Mustafa Kemal fikirleriyle mücadeleye devam ediyor. Bugün buradaki insanlar, Anıtkabir’dekiler, Mustafa Kemal’in askeriyiz diyenler zihniyet akrabalığı devam ediyor. Bir mücadele aslında kazanıldı. Bir kesim daha Mustafa Kemal’e teslim oldu. fikri hür nesil kazandı, kindar nesil bir kez daha kaybetti. Tek kişi bir kez daha kaybetti. Cumhuriyet fazilettir, kadın düşmanları bir kez daha kaybetti. Bağımsız karakter biat eden karaktere karşı bir kez daha kazanmıştır. Stratejik derinlik saçmalığına karşı ‘Yurtta barış dünyada barış’ bir kez daha kazanmıştır. Emperyalist emeller bu topraklarda Mustafa Kemal’i yenemiyor” dedi.


Sözcü (@sozcucomtr)'in paylaştığı bir gönderi ()






9. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan ailesine olduğunu iddia ettiği para transferlerini açıklaması ( 296 bin kişi etkileşimi)



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan ailesine olduğunu iddia ettiği para transferlerini açıkladı. Kılıçdaroğlu konuşmasında Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, oğlu Burak ve kardeşi Mustafa Erdoğan'a ait olduğunu belirttiği bazı para dekontlarını gösterdi. Dekontlar, milyonlarca dolarlık transferlere ait. "Şimdi geliyoruz kutuyu açmaya. Çorum’da 17 Kasım 2017’de bir konuşma yaptım. 21 Kasım 2017’de yine sorular sordum. “Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün bir vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar gönderdiklerini biliyor musun? Yerli ve milliysen cevabını vereceksin” dedim. 1.5 milyon lira dava açtılar. Açsan ne olur, açmasan ne olur? Sen soruma adam gidi cevap ver. Beni dinliyordur, yanına bir doktor al yanında olsun. Gözlerinden öperek tekrar sorayım sayın Erdoğan. 30 milyar doları ne zaman nerede, kimin için harcadın? İspat edelim. 1 Ağustos 2011 Man Adası Devleti’nde bir şirket kurulur. Küçücük bir ada. Burada bir şirket kurulur. O şirketin kuruluş belgesi bizde. Bu şirket 2 Ağustos itibarıyla birer yönetim kurulu toplantısı yapar. Yönetim kurulu Sıdkı Ayan’dan oluşur. 1 sterlinlik bir şirket. 15 Kasım 2011’de bu şirketi Kasım Öztaş’a devreder. Sıdkı Ayan kimdir tanıyor musun? Kasım Öztaş’ı tanıyor musun? Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Bu şirkete para gitti. 15-12-2012 tarihinde Ziya İlgen, enişte 2.5 milyon dolar şirkete para gönderiyor. 15-12-2011 tarihinde Mustafa Erdoğan, 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 26-12-2011 Ziya İlgen 1.250 bin dolar. Mustafa Erdoğan, 1.250 bin dolar para gönderiyor. 27-12-2011 Osman Ketenci, dünür, 1.250 bin dolar gönderiyor. Mustafa Gündoğan 1.250 bin. Eski Özel kalem müdürü bu. Ahmet Burak Erdoğan, 1.450 bin dolar. Ahmet Burak Erdoğan, 2.300 bin dolar. Diyecekler ki bunların belgesi var mı? Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek? Yurt dışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Hepsi swift mesajları elimizde. Bunlar yetmez bankaların dekontu lazım dedim Parayı gönderdiğin dekontlar. Diyecekler ki bu belgeler sahtedir. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. "


Sözcü (@sozcucomtr)'in paylaştığı bir gönderi ()






10. SÖZCÜ'nün OVACIK'IN TKP'Lİ BAŞKANI Fatih Mehmet Maçoğlu'nun icraatlarını anlattığı manşeti (272 bin kişi etkileşimi)