İstanbul Emniyeti’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri İTÜ içerisindeki Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik önceki hafta operasyon düzenledi.  Baskında, örgütün gizli yazışma programı ByLock kullanan 33 şüpheli gözaltına alındı.  Aralarında,  akademisyen ve teknik personelin bulunduğu şüpheliler,  Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.  Emniyette sorgulanan şüphelilerden bazılarının itirafçı olduğu öğrenildi. Şüphelilerden birinin 15 Temmuz Kalkışması'ndan 1 gün önce, sözde  cemaat imamı ve abisi olarak adlandırılan kişilerce bilgilendirildiklerini iddia etti.

'DUA EDİN'


İtirafçı araştırma görevlisinin, "Bize darbeden 1 gün önce yapılan ev sohbetinde, 'Pazartesiye kadar ortalık karışacak. Daha sonra ise herşey güzelleşecek, çok dua edin. Evleri de dolaşarak dua etmelerini isteyin' dediler. Televizyonda tankları görünce anladım ne demek istediklerini" dediği öğrenildi.

AKADEMİK SÜREÇ İNCELENECEK


Emniyet'teki sorgu ve ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 22'si tutuklanırken 11 şüphelinin serbest bırakıldığı öğrenildi.  Polisin soruşturmaya devam ettiği, haklarında işlem yapılan şüphelilerin akademik kariyerlerinin de inceleyeceği öğrenildi.  Şüphelilerin yüksek lisans ve doktora tezlerinin kimlerce onaylandığının, şaibe bulunup bulunmadığının araştırılacağı belirtildi.