CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Man Adası belgelerine" ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan CHP'li İnce, "Önce resmi olarak yapılan ticaret dediler, sonra sahte dediler, sonra yine ticaret dediler, sonra para gitmedi geldi dediler. Nerede duracaksınız? Sahte mi? Yanlış mı? Ticaret mi? Geldi mi? Gitti mi?" diye sordu.

ince5

İnce bu tweetinde önce ise şu açıklamalarda bulundu:

"1- Avukatlık ücretini Halk Bankasının ödediği ABD’deki avukat, Tayyip Erdoğan’ın saf ve dürüst dediği Süleyman Aslan’ın Reza’dan utanmazca rüşvet aldığını söyledi.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yurt dışına giden tek kuruş para yok" desc="Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dün açıkladığı belgelere yanıt verdi. Erdoğan, 'Bir tomar kağıdı sallayarak dekontları da bunlar dedi. Ne gazetecilere ne adli makamlara vermedi. İddia edildiği gibi yurt dışına giden tek kuruş yok. Mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi. Oraya da para gitmedi' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/erdogan-2-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-flas-aciklamalar-4-2110604/"]

2- Tayyip Erdoğan’ın hayırsever dediği, Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptığı, Türkiye’de hapisten kurtardığı, kendisi için ABD’ye iki kez nota verdiği Reza itirafçı oldu.

3- ABD’deki davaya kumpas diyenler, ücretini ödediğiniz ABD’li avukat sizin sahip çıktığınız Genel Müdür Süleyman Aslan’ı rüşvet almaklar suçluyor, vatandaşlık verdiğiniz, ilişkiye girdiğiniz Reza itirafçı oluyor siz hala kumpas diyorsunuz.

4-Belge açıklanırsa sahte, tape çıkarsa montaj, dava açılırsa kumpas, gerçeği dillendiren olursa hain diyerek gerçekleri kapatamazsınız.

[old_news_related_template title="Son dakika.... Kılıçdaroğlu 'dekontları' açıkladı" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan'la yaşadığı 'yurt dışına yüklü para transferi polemiği'ne ilişkin belgelerini açıkladı. Kılıçdaroğlu; aralarında Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, oğlu Burak ve kardeşi Mustafa Erdoğan'ın da bulunduğu isimlere ait olduğunu belirttiği bazı para dekontlarını gösterdi. İddia edilen dekontlar, milyonlarca dolarlık transferlere ait. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/kilicdaroglu-belge-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/chp-grup-toplantisi-59-2109018/"]

5- Bakanları ve mahdumlarını kurtarmak için Reza’yı serbest bıraktınız yetmedi yandaş kanalınızda Türk Bayrağı önünde cari açığın yüzde 15’ini kapatan kahraman edasıyla televizyona çıkardınız.

6- Soruyorum, Reza ile birlikte yaptığınız iş ve işlemlerden, çevirdiğiniz dümenlerden milletimize, ülkemize ne fayda sağladınız?

7- Bu dava bizim milli davamız olamaz. Reza ile bu dümenleri çevirirken, millete sordunuz mu, Meclise bilgi verdiniz mi, ambargoyu o zaman sorguladınız mı?

8- Kolunuza saati takmasını, kutunuza parayı koymasını biliyorsunuz, faturayı ödemesini de bilmelisiniz.

9- Reza’nın peçeteye yazıp imzaladığı kâğıdı belge olarak kabul edip banka dekontuna sahte diyorsunuz. Açıklanmayan belgeyi sahte ilan edecek kadar üstün yeteneklere sahipsiniz.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'nun belgelere nasıl ulaştığı belli oldu | Son dakika haberleri" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'yurt dışına milyonlarca lira kaçırdığını' iddia ettiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yakınları tarafından Man Adası'nda bulunan bir off - shore şirkete on milyonlarca dolar aktarıldığını belgeleyen dekontlara nasıl ulaştığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/chp-1-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kilicdaroglunun-belgelere-nasil-ulastigi-belli-oldu-2110709/"]

10- İnkâr ederek, belgeyi ve belge açıklayanı itibarsızlaştırma gayreti içine girerek SUUDİ ARABİSTAN, KATAR, MALTA ve MAN ADASI ilişkilerinizi, paralarınızı, para transferlerinizi, vergi ödememek için yaptığınız işlemleri, gemiciklerinizi, şirketlerinizi aklayamazsınız!

11- Belgelerden anlaşılıyor ki Rıza Sarraf ve ilişki kurduğu kişiler 2005 yılından bu yana takip edilmiş, dinlenmiş. Türkiye, sadece FETÖ’ye teslim edilmemiş, bir başka ülkenin operasyon ülkesi haline getirilmiş.

ince1 ince2 ince3 ince4


ince16