KAYSERİ’de, FETÖ/PDY terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock kullanmaktan yargılanan 4 sanık, 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına mahkum oldu. Yine bu suçlamalarda ayrı davalarda yargılanan 1 doktor ile 1 avukat ise tahliye edildi.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık doktor Halis Karayanık ve Şaban Yalçın ile tutuksuz sanıklar devlet memuru Selim Yılmaz ve hemşire Arzu Aydınbelge hazır bulundu. Mahkemede ByLock programını kullanmadıklarını iddia eden sanıklar beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu sanıklara 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verirken, doktor Karayanık’ı tutuklulukta bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.
DOKTOR SAĞIT, HERŞEYİ İTİRAF ETTİ
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki başka bir davada, FETÖ/PYD terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan Kulak Burun Boğaz uzmanı Dr. Mustafa Sağıt, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyledi. Sağıt, “2008 yılında Şanlıurfa’ya tayinim çıktıktan sonra orada Ömer Faruk B. ile tanıştım. Kendisi dahiliye uzmanıydı. Orada bana ev tutmamda yardımcı olmuştu. Kendisi bana sohbet toplantıları yaptıklarını belirterek, davet etti. Ben de yaptığı yardımlardan dolayı bu teklifi kabul ettim. Bu sohbet toplantılarında birkaç doktor bulunuyorduk. Toplantılara belirli aralıklarla katıldım. 2 kez para, birkaç kez de kurban yardımında bulundum. 2010 yılına kadar Şanlıurfa’da kaldım. Sonrasında Kayseri’ye tayinim çıktı. Burada da bir dernek vesilesiyle bu örgütle tanıştım. Buradaki toplantılar bir kalp hastanesinde ve evlerde oluyordu. Adını bana Bekir diye tanıtan kişinin aslında Behçet U. olduğunu öğrendim. Bu kişi bana sohbet toplantılarına neden katılmadığımı sordu. Ben de işlerimin yoğun olduğundan dolayı katılamadığımı söyledim. Bunun üzerine kendini Bekir olarak tanıtan kişi bana şefkat tokadından bahsetti ve toplantılara katılmazsam çocuklarımın rahatsızlık geçirebileceğini söyledi. Aradan geçen zamanda çocuklarımdan biri rahatsızlık geçirdi.. Bunun üzerine 2014 yılının sonlarına doğru yeniden sohbet toplantılarına katıldım.. Bekir kod adlı kişi telefonuma ByLock programını yükledi. Ben bu programın gizli bir haberleşme programı olduğunu bilmiyordum.  Pişmanım. Beraatımı istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti sanığın etkin pişmanlığını göz önünde bulundurarak tahliye etti. Duruşmayı da 29 Haziran’a erteledi.  
AVUKAT DA TAHLİYE EDİLDİ 
Yine 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ayrı bir davada ise, FETÖ'den yargılanan avukat Mutlu Karayılan, ByLock programını kullanmadığını belirterek, “Eğer bu programı kullandıysam kimlerle yazışmalar yaptığımın araştırılmasını istiyorum. Benim bu örgütle herhangi bir bağım yoktur. Hasta bir insanım. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti Karayılan’ı sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye ederken, duruşmayı cuma gününe erteledi.

DHA