KAYSERİ'de FETÖ/PDY'ye üye olmaktan haklarında dava açılan Kayseri Üniversite Mezunları Derneği (KÜMDER) yöneticisi ve üyesinden oluşan 8'i tutuklu 11 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanıklar suçlamaları reddetti.
Geçen yıl 9 Ağustos'ta Kayseri Üniversite Mezunları Derneği (KÜMDER)'ne yapılan operasyonun ardından, 2012 yılındaki Zabıt Katipliği Sınavı'nda usulsüzlük yaptıkları ve FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan Atilla Ersoy, Tuna Altınışık,  Ercan Yavuzaslanoğlu, İbrahim Kahraman, İbrahim Tüfekçi, İhsan Kutlu, Oğuz Ertaş ve Tamer Atlı ile tutuksuz sanıklar A.S., A.B., H.K'nın yargılanmalarına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.
Kayseri Üniversite Mezunları Derneği'nde başkanlık yapan tutuklu sanık İbrahim Kahraman ifadesinde, 'ByLock programını kullanmadım. Zabıt katipliği sınavı ile ilgili hiçbir alakam yok' dedi. Tutuklu sanık Atilla Ersoy ise, ' 2005 yılında infaz koruma memuru olarak göreve başladım. Benim referansım TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'tur. Ben göreve başladığımda lise düzeyindeydim, daha sonra açıktan kamu yönetimini bitirdim. İnfaz Koruma Memurluğu dışında hiçbir şekilde yükselemedim' dedi. Duruşma ertelendi.
 

DHA