KAHRAMANMARAŞ'ın merkez ilçelerinin kırsal mahallelerinde terörle mücadelede görevlendirilecek 214 güvenlik korucusu törenle yemin ederek silahlarını teslim aldı.
91'i Dulkadiroğlu, 123'ü de Onikişubat ilçelerine olmak üzere toplam 214 güvenlik korucusu için Onikişubat Stadyumu'nda tören düzenlendi. Törene; Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Garnizon Komutan Vekili Albay Cengiz Karagöz, İl jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, daire amirleri ile korucuların aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende korucular Türk bayrağına ve silaha el koyup yemin etti. Törende konuşan Albay Timuçin Alper, koruculara seslenerek içtikleri andın görev yaptıkları sürece kendileri için yol gösterici olacağını ifade ederek, 'İçtiğiniz andı bir an bile unutmayın. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yeminize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin kuşkusu yoktur' dedi.
FIRTINA: 1700'ÜN ÜZERİNDE ŞEHİT VERDİK
Kahramanmaraş Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı ve Korucu Başı Celalettin Fırtına ise güvenlik korucularının terörle mücadelede önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti. 1990'lı yıllardan itibaren terörle mücadelede korucuların askerlerle birlikte operasyonlara katıldığını ve Kahramanmaraş'tan 9 olmak üzere 22 ilde bin 700'ün üzerinde korucunun şehit olduğunu ifade eden Fırtına, '678 Sayılı kanun Hükmünde Kararnameyle emeklilik yaşının bir defaya mahsus düzenlenmesiyle birlikte Kahramanmaraş'ımızda 900'ün üzerinde olmak üzere 26 ilimizde 20 binin üzerinde yeni alımları yapılan bu genç korucu kardeşlerimizle beraber güvenlik güçlerimizin güçlerine daha da güç katacak, 30 yıldır olduğu gibi bundan sonra başta terörle mücadele olmak üzere huzurun ve asayişin sağlanmasında askerimizin yanında ve emrinde olacağız' diye konuştu.
Daha sonra korucular adına konuşan Mikail Kısımlar da kendilerinden önce birçok korucunun terörle mücadele ederken gazi ya da şehit olduğunu ifade ederek, 'Canımız sağ olduğu sürece terör mücadele onların bıraktığı yerden kararlılıkla devam edeceğiz. Bizler terörle mücadelemizde canımız pahamıza görev yapacağımız ve andımıza sadık kalacağımıza söz veriyoruz' dedi.
Konuşmaların ardından Vali yardımcısı bayram Öz ile diğer protokol üyeleri güvenlik korucularına silahlarını teslim etti.

DHA