Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini de öngören anayasa değişikliğini içeren 6771 sayılı yasa, 20 Ocak’ta tartışmaların arasında TBMM’den geçti. Yasanın Cumhurbaşkanlığı’na onay için gönderilmesi yolunda TBMM Kanunlar Kararlar Başkanlığı’nda hazırlıklar yapıldı. Hatta son gün oylamasından bir gün önce yasa geçmiş gibi bütün teknik hazırlıklar tamamlandı. Yasanın “son okuması” da gerçekleştirildi. Böylece Genel kurul’dan geçtiği gün Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek şekilde hazırlıklar yapıldı.

TBMM başkanı’na vekâlet eden  başkanvekili Ahmet Aydın, aynı zamanda Cumhurbaşkanı vekilliğini de sürdürdüğü günlerde yasayı Cumhurbaşkanlığı’na göndermek için bekledi. Cumhurbaşkanlığı  ve AKP'nin bilgisi dahilinde kanunun  kabul edilmesinin üzerinden 10 gün geçti. AKP kulislerinde referandum tarihinin  23 Nisan’a kadar uzanabilecek 3 pazarı  işaret ettiği belirtiliyor. Öne çıkan tarih  16 Nisan, ancak tarihin 23 Nisan’a da sarkabileceği belirtiliyor. Yasanın bugün Cumhurbaşkanı’na gönderilmesi ve Cumhurbaşkanı’nın  hemen onaylaması durumunda referandum  tarihi 2 Nisan’a yetişebilecek. Ancak Cumhurbaşkanı 15 günlük inceleme süresini sonuna kadar kullanır, onaydan sonra başbakanlık da resmi Gazete’de yayım için 1-2 gün bekletirse referandum tarihi 23 Nisan’a kadar uzayabilecek. Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra yasanın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren başlayacak 60 günlük sürenin sonundaki pazar gününde sandık kurulacağından, bu hafta  referandum günü açısından belirleyici ve kritik  bir hafta olacak.

CHP'Lİ ÖZEL: HAYIRLARI ARAŞTIRIYORLAR


CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, anayasa değişikliği paketinin TBMM'de bekletildiğini belirterek, bunu AKP'nin yaptırdığı anketlerde 'hayır' oyunun yüksek çıkmasına bağladı. İlk kez, 'hayır' oylarının 6 puan öne geçtiğini savunan Özel, "Şimdi harıl harıl anket yaptırıyorlar. 'Kararsızlar neden 'hayır' oyu kulanacaklar tarafına geçti' diye bakıyorlar" dedi.

[old_news_related_template title="CHP'li Özel'den, Anayasa değişikliği paketinin TBMM'de bekletilmesine eleştiri" desc="CHP'li Özel'den, Anayasa değişikliği paketinin TBMM'de bekletilmesine eleştiri" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/2723cb27dd937ddb9ce4d636a2e45bb6.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi/chpli-ozelden-anayasa-degisikligi-paketinin-tbmmde-bekletilmesine-elestiri-1649260/"]

[old_news_related_template title="Adıyaman'da referandum kavgası: 10 yaralı" desc="Adıyaman’ın Sincik ilçesi Çatbahçe köyüne bağlı Çavçük mezrası, bağlı bulunduğu Çatbahçe köyünden ayrılması için yapılan referandumda çıkan kavgada 10 kişi yaralanırken, 12 kişi ise gözaltına alındı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/basliksiz-1-411.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adiyamanda-referandum-kavgasi-10-yarali-1649566/"]