Son dakika İzmir'de patlama. Türkiye az önce İzmir'den gelen patlama haberiyle sarsıldı. Daha yeni yılda yaşanan terör saldırısının etkileri sürerken İzmir'de patlama oldu. İzmir adliyesine iki bombalı araçla saldırı yapıldığı belirtildi. Ajanslardan alınan ilk bilgilere göre 16.10'da gerçekleşen İzmir'deki patlamanın ardından güvenlik güçleri teröristlere çatışmaya girdi. Patlamanın savcı ve hakimlerin giriş çıkış yaptığı kapıların yakınlarında yapıldığı belirtiliyor. Çatışmaya girilen teröristlerden ikisi ölü ele geçirildi, diğer terörist ise aranıyor.

Saldırıda yaralanan 11 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülürken, adliye içinde de büyük panik çıktı. Adliyeye giriş ve çıkışlar durdurulurken, çevre güvenlik çemberine alındı. Olay yerinde ölü ele geçen teröristlerin üzerinde bomba tuzaklanmış olabileceği ihtimali üzerine bomba imza uzmanları geldi. Uzmanlar köpeklerinle inceleme başlattı. Aynı zamanda İzmir Adliyesi'ne yönelik bomba araçla saldırının ardından İzmir genelinde operasyonlar ve denetimler başladı, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu.

Patlama ile ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

İZMİR VALİSİ: ŞEHİT POLİSİMİZİN DİKKATI KATLİAMI ÖNLEDİ!
İzmir Valisi Ayyıldız, İzmir Adliyesi yakınlarında gerçekleştirilen ve 1 polis ile 1 adliye çalışanının şehit olduğu terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Teröristlerin kendilerini durdurmak isteyen polisle girdiği çatışma sırasında bombalı aracı patlattığını belirten Vali Ayyıldız, "Bayraklı Adliyesi önünde bir araç geçerken, polis noktasında durdurulmasının istenmesi sonucu çatışma çıktı. Teröristler çatışma esnasında bombalı aracı patlattılar. Maalesef çıkan çatışma sonucu 1 polis memurumuzla bir adliye memuru şehit oldu. 5 yaralı var. Yaralılar tedavi görüyor" diye konuştu.

"2 KALEŞNİKOF, 8 EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ"
Teröristlerin kimliğine ve terör eylemine bakıldığında, saldırıya ilişkin okların PKK'yı gösterdiğini belirten İzmir Valisi Ayyıldız, "Menfur ve hain saldırıyı, emniyet güçlerimizin dikkati ve çabaları sonucu, çok az bir zayiatla ama içimizi yakan şekilde atlattık. Hepimize geçmiş olsun. Teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Yanlarında da 2 adet kaleşnikof tüfek ve 8 el bombası ele geçirildi. Eyleme ve kişilerin kimliklerine bakıldığında, eylemi yapanların PKK olduğu değerlendiriliyor" dedi.

İzmir Valisi’nin ardından açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı, “Şehit olan polis için, “Adliye önünde 8-10 yıldır trafiği tanzim eden sevdiğimiz bir arkadaşımızdı” dedi.
İZMİR, (DHA)

İZMİR'DEKİ PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER


izmir-patlama-9 880patlama izmir-patlama-7 izmir-patlama-8



[old_news_related_template title="İzmir'de patlama! Bombalı araçla saldırı düzenlenen İzmir Adliyesinden ilk görüntüler!" desc="İzmir'de patlama şoku! İzmir'de adliye binasını önünde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıyı kim düzenledi, ölü yaralı durumu nedir? İşte İzmir'deki patlama ile ilgili son dakika gelişmeler ve bomnbalı saldırının yapıldığı yerden ilk görüntüler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/izmir-patlama.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/izmirde-patlama-bombali-aracla-saldiri-duzenlenen-izmir-adliyesinden-ilk-goruntuler-1605581/"]

[old_news_related_template title="İzmir Baro Başkanı sosyal medyadan İzmir'in hedef gösterilmesine isyan etti!" desc="İzmir Baro Başkanı, sosyal medya üzerinden İzmir'in hedef gösterilmesine canlı yayında isyan etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/bububub.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/izmir-baro-baskani-sosyal-medyadan-izmirin-hedef-gosterilmesine-isyan-etti-1605586/"]