LYS sınavına giren binlerce öğrenci LYS sonuçları heyecanını yaşıyor. ÖSYM'nin geçtiğimiz sene saat 17.00'de açıkladığı sınavın ne zaman açıklanacağı merak konusu. Peki LYS sonuçları ne zaman açıklanacak ve LYS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte LYS ile ilgili tüm detaylar...

LYS 23:59’DA AÇIKLANACAK SÖYLENTİSİ ASILSIZ

LYS’de sonuç saati belli olmasa da LYS’nin duyuru sisteminde yer alan saat sebebiyle LYS’nin 23:59’da açıklanacağı söylentileri Twitter’da ve çeşitli sitelerde hızla yayılmakta. Ancak ÖSYM’nin duyuru sistemi her sınavın sonuç saati olarak 23:59’u gösterdiği için belirtilen saatte açıklanması ihtimali görünmüyor. LYS geçtiğimiz sene 17:45 saatlerinde açıklanmıştı. Bugün açıklancak olan LYS’nin de akşam saatlerine kalmadan açıklanması bekleniyor.

LYS SONUÇLARI KONTROL SİSTEMİ

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LYS sonuçları açıklanmak üzere. ÖSYM'nin bugün açıklanacağını duyurduğu LYS sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. ÖSYM tarafından yapılacak açıklama sonrası öğrenciler sonuçlarını öğrenecek.

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav sonuçlarının açıklanması sonrası ise tercih maratonu başlayacak. 24 tercih yapma hakkı bulunan öğrenciler, ÖSYM'nin aday işlemleri sitesinden 18-26 Temmuz arasında tercihlerini yapma şansı yakalayacak. Tercih sonrası ise üniversites kayıt dönemi resmen başlamış olacak.

[old_news_related_template title="LYS tercih kılavuzu yayımlandı (2017 LYS tercih kılavuzu)" desc="Geçtiğimiz hafta beşincisi ve sonuncusu yapılan LYS sınavları sonrası ÖSYM, LYS tercih kılavuzunu resmen yayımladı. Milyonlarca öğrencinin LYS tercih kılavuzunu haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz. İşte 2017 LYS tercih kılavuzu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/lys-tercih-kilavuzu-aciklandi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/lys-tercih-kilavuzu-yayimlandi-2017-lys-tercih-kilavuzu-1905530/"]