Ferrari 812 Superfast hangi özelliklere sahip? Maranello’nun ürettiği en hızlı ve en güçlü süper otomobil olarak tanıtımı yapılan 812 Superfast, gerçek anlamda bir yol canavarı. Ferrari F12berlinetta modelinin halefi olarak tanıtılan otomobil, 6.5 litre V12 motora sahip ve 800 beygir güçle birlikte 718 Nm tork üretebiliyor. Devir tarafında ise 8500 RPM gibi bir değer açıklandı.

Sony Xperia XA2 yeniden sızdırıldı!

Ferrari 812 Superfast’in maksimum hız değeri 340 kilometre olarak açıklanırken, otomobil 7 ileri çift kavramalı şanzıman yardımıyla 0’dan 100’e sadece 2.9 saniyede ulaşabiliyor. 812 Superfast’i farklı yapan bir diğer tarafıysa, Ferrari’nin ilk kez bir otomobilinde elektrikli direksiyona yer vermesi oldu. Şirket, bu özelliğine Side Slip Control adını vermiş durumda ve teknoloji otomobilin tam güçte giderken kontrolün sağlanması, böylece de paramparça olmaması anlamında oldukça büyük önem taşıyor.

Ferrari’nin tasarımıyla da son derece etkileyici olan bu son şaheserinin kaç adetlik üretim limitine sahip olacağı ve fiyatı ise henüz açıklanmış değil. Bu süper otomobil hakkında merak edilenlerin, Cenevre’deki otomobil festivalinde tamamen açıklanmış olacak.

[old_news_related_template title="LaFerrari 7 milyon dolara satıldı" desc="Ferrari, LaFerrari modelini bir açık arttırmada 7 milyon dolara sattı. Elde edilen gelirin deprem felaketi yaşayan Orta İtalya'nın yeniden inşası için kullanılacağı açıklandı. Rakamın 21. yüzyılda açık artırma yoluyla bir otomobil için ulaşılan en yüksek rakam olduğu duyuruldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/1-86.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/otomotiv/7-milyon-dolara-satildi-1573687/"]