Akıllı telefon pazarına iPhone ile öncülük eden Apple, aynı zamanda akıllı telefon uygulama pazarının oluşmasını da sağlayan firma. App Store ile dünyanın en geniş online uygulama dükkanlarından birine sahip. Hazırladıkları uygulamaları ve oyunları buraya yükleyen program geliştirici firmalar, uygulamanın satışından yüzde 70 oranında para kazanıyor.

2017’de Android uygulamaları iOS’den daha kârlı olabilir

Son yapılan açıklamaya bakılırsa, Apple bu satışlar için şimdiye kadar tüm geliştiricilere 70 milyar dolardan fazla ödeme yapmış durumda. Bu bilgi aynı zamanda Apple’ın şimdiye kadarki tüm App Store satışlarından 30 milyar dolardan fazla para kazanadığını gösteriyor. Ayrıca Apple uygulama indirmelerinin geçen seneye kıyasla, son 12 ayda yüzde 70 oranında artış gösterdiğini de belirtiyor.
Firmanın verdiği bilgilere göre App Store’da en yüksek karlılığı oyunlar ve eğlence uygulamaları sağlıyor. Pokemon GO ve Angry Birds gibi dünyaca popüler oyunlar her dönemde alıcı buluyor. Oyunlar kategorisinde en yüksek geliri ‘Freemium’ denilen türden oyunlar getirmekte. Bu oyunlarda ilk indirim bedava ama oyun içinden ekstra ödeme ile çeşitli özellikler veya oyunun tam sürümü satın alınabilir.
Bunların dışında Netflix ve Spotify gibi müzik dinleme, video izleme uygulamalarının aylık abonelikleri de tutarlı ve devamlı bir gelir kaynağı oluşturuyor. Apple, uygulamalardaki aylık aboneliklerin geçen seneye göre yüzde 58 arttığını ifade ediyor. Geçen seneye göre en fazla artışı gösteren kategori ise yüzde 90 ile Foto ve Video olmuş. Ayrıca Yaşam, Sağlık ve Fitness kategorisi de bir senede yüzde 70 büyümüş.

[old_news_related_template title="Apple her gün litrelerce yapay ter üretiyor!" desc="Teknoloji devi Apple'ın ürettiği birçok ürün teknoloji dünyasını sarsacak kadar ilgi uyandırıyor. Fakat Apple'ın ürettiği bir şey var ki herkesi şaşırtacak cinsten. Apple her gün litrelerce ter üretiyor!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/apple-ter.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/apple-her-gun-litrelerce-yapay-ter-uretiyor-1813703/"]